Game Lab i Piteå med inriktning mot ljud och musik

  • Plats: Kaleido, Storgatan 44, Piteå
  • Datum: 2017-06-04

Som en del i satsningen på spelindustrin i Norrland, arrangeras den 4 juni ett Game Lab i Piteå med inriktning mot musik och ljud. Satsningen har initierats av spelklustret Arctic Game Lab, där Piteå Science Park är en av de drivande aktörerna. Satsningens syfte är att skapa en stabil plattform för spelindustrin i norra Sverige.

Till eventet den 4 juni kommer Thomas Huttenlocher som är ett välkänt namn inom spelindustrin. Han har skapat musik och ljud till flertalet framgångsrika spel, men även på vita duken och på scener runt om i Europa och USA under sitt alias som DJ ”I Awake”. Hans elektroambienta musik balanserar ofta mellan det värdsliga och det övernaturliga.

Till eventet som genomförs på Kaleido välkomnas alla som har ett intresse inom musik, ljud och komposition, eller de med ett intresse av spelindustrin i allmänhet. Arctic Game Lab kommer även hålla en presentation om satsningen och de som deltar kommer garanterat få upp ögonen för en industri full av möjligheter.

– Bara det faktum att vart tionde spel i världen produceras i Sverige och att industrin drar in mer pengar än Sveriges export av el är helt mindblowing! Spelar alla sina kort rätt så kan satsningen generera hundratals nya jobb i regionen. Säger Daniel Gustafsson, affärsutvecklare vid Piteå Science Park.

Läs mer om Arctic Game Lab på www.arcticgamelab.com. Anmälan till eventet hittar du inom kort på https://www.facebook.com/arcticgamelab