Sista ansökningsdag till Go Business Inkubator

  • Datum: 21 aug 2020

VAD ÄR GO BUSINESS INKUBATOR?
Inkubator är Go Business program för dig som är entreprenör och är redo att satsa fullt ut på ditt företagande. Du har kommit en bit redan och börjat lära känna din marknad. Dessutom har du förstått att det inte bara krävs vilja utan också rutiner, tid och uthållighet för att få effekt.

I inkubatorn jobbar du djupgående med ditt entreprenörskap och får verktygen för att kunna växla upp arbetet med att ta företaget framåt och nå dina affärsmål. Du utvecklas tillsammans med andra engagerade företagare och med stöd av Go Business innovationsledare. Du får lära dig om affärsutveckling och idégenerering, effektiva verktyg för att utveckla din business och coachning kring hur du kan nå dina mål och visioner.

FÖR VEM?
Inkubator riktar sig till dig som driver eget företag och vill framåt. Go Business finns till för dig som vill leva på din passion här, i norra Sverige, och som vill utvecklas som entreprenör. Du har idéerna, sakkunskapen och drivet, vi hjälper dig att växla upp, stärka din affär, utöka ditt nätverk och hitta vägar framåt.

VAD INGÅR I ERBJUDANDET?
Du utför arbetet – vi bidrar med coachning, effektiva verktyg för affärsutveckling, nätverk, kontorsplats och inspiration. I Inkubatorprogrammet ingår

  • en digital föreläsning- och workshopserie
  • regelbundna coachsamtal med din affärscoach
  • inbjudningar till nätverksträffar och föreläsningar
  • fikaträffar online tillsammans med Hangout-gänget
  • tillgång till kontorsplatser i våra kreativa miljöer i Piteå Science Park, Luleå Science Park och The Great Northern i Skellefteå
  • ett bjussigt community med nuvarande och tidigare Go Business-deltagare och våra partners från näringslivet som inspirerar och samarbetar
  • möjlighet till stödresurser för kompetensutveckling eller andra investeringar som ditt företag är i behov av för att kunna växla upp verksamheten.

Räkna också med inbjudningar till många andra spännande events och extraföreläsningar!

HUR FUNKAR DET? KOSTAR DET NÅGOT?
Du investerar med din egen tid, i övrigt är programmet finansierat av EU – Europeiska regionala utvecklingsfonden, Region Norrbotten, Sparbanken Nord, Luleå kommun, Piteå kommun och Skellefteå kommun, och därmed kostnadsfritt för dig som deltar.

NÄR STARTAR VI?
Sista ansökan till höstens program är den 21 augusti 2020 –  men du kan ansöka redan idag. Programmet startar med kick off den 8–9 september. Läs mer om datumen för terminen i programmet nedan.

INKUBATORPROGRAMMET HÖSTEN 2020
8–9 september – Go In
Kick off med lunch till lunch-event i Piteåtrakten. Lär känna gruppen och arbeta med din handlingsplan. Djupdyk i din vision och lär dig om hur du kan jobba med självledarskap.

24 september – Go Fika
Upplev ditt första GO-fika, ett digitalt community där vi delar med oss av erfarenheter och utmaningar. Varje vecka har vi ett nytt tema som vi diskuterar. Onlinefika med mycket pepp!

29 september – Go Innovative
Bli inspirerad kring hur du kan jobba med din affärsmodell för att göra den ännu mer hållbar. Ta del av idéverktyg som du kan använda när du ska utveckla din business. Digital halvdag om innovation och hållbarhet.

20 oktober – Go Market
Lära känna dina kunder och hur du kan lösa deras utmaningar. Utforska kundresan och hur du kommunicerar i olika kanaler. Digital heldag.

10 november – Go Sales
Hur kan du paketera dina erbjudanden och öka din försäljning? Vad ska du tänka på när du jobbar med försäljning i olika kanaler? Digital halvdag.

1 december – Go Pitch
Lär dig mer om presentationsteknik och hur du lägger upp en pitch. Vilka saker ska vara på plats för att du ska kunna sälja in ditt företag med självförtroende? Digital heldag.

15 december – Level Up
Nu ska du pitcha din affärsidé för en extern expertpanel. Du får värdefull feedback på din idé, marknad och får se ditt företagande med nya ögon. Expertpanelen vägleder dig i hur du tar nya chanser, vidareutvecklar ditt koncept och skapar långsiktig lönsamhet. Dagen avslutas med gemensam middag. En riktig boost helt enkelt! Eventdag i Piteå.

TID OCH PLATS
Du kan delta i inkubatorprogrammet oavsett var i norra Västerbotten och Norrbotten som du bor. Du behöver kunna vara på plats under kick offen och vår avslutande träff med Level Up. Resten löser vi online, om du vill det. Vi använder oss av videoverktyget Zoom för att du ska kunna delta oavsett var du befinner dig.

Under workshopdagarna arbetar vi tillsammans kl 9.00–16.00. Eventuell restid tillkommer. Digitala workshops hålls kl. 09.00–12.00. Go Fika-träffarna kör vi helt online, varje torsdag kl. 09.00. Även här använder vi videoverktyget Zoom.

ANSÖK TILL INKUBATORN
Det kostar ingenting att delta i Go Business inkubatorprogram. Antagning sker två gånger per år inför varje terminsstart, och vi har plats för totalt 15 företag per termin. Sista ansökningsdagen för hösten är den 21 augusti 2020.

Ansök här

Go Business finansieras av EU genom Europeiska regional utvecklingsfonden, Region Norrbotten, Sparbanken Nord, Skellefteå kommun, Luleå kommun och Piteå kommun,