Northern Indians

Det hela började egentligen 2010 när John Andersson klev in på mitt jobb och frågade om vi inte skulle starta ett band. Vi kände egentligen inte varandra då utan var mer bekanta på det där sättet som man är med så många när man bor i en småstad. Bandet som vi då startade lades ner efter två år men den musikaliska samhörigheten hade vi märkt av direkt så efter några månaders vila bestämde vi oss för att försöka på nytt, den här gången som en duo. Då det tidigare bandet hade tappat bort sig i en alldeles för utdragen skivinspelning så var vi angelägna om att spela in en skiva så fort som möjligt. Vi kontaktade våran bekant Jonas Eriksson och bestämde oss för att spela in med honom. Ledordet för hela inspelningen skulle vara ”feeling”.

Debutskivan ”The great escape” spelades in under 9 dagar i januari 2015 och släpptes 27 maj 2015 på skivbolaget Rootsy. En sommar fylld av spelningar följde och i augusti gick vi in i en stor lada på Johns tomt för att spela in uppföljaren till ”The great escape”. Även denna gång tog det 9 dagar men nu gjorde vi allt själva. Efter en lyckad spelning på Live at heart i Örebro i september fick vi chansen att följa med som förband till den amerikanska singer/songwritern Joe Pug på en omfattande Sverigeturné. 22 spelningar på 27 dar blev det till slut. Matt Schuessler, bassisten i Joe Pug’s band, gillade vad han fick höra från den nya skivan och erbjöd sig att mixa den.

I februari 2016 var nya skivan mixad och klar och releasedatum sattes till 20 maj. Tre spelningar som förband till Doug Seegers följde under våren och 18:e mars släpptes ”Shameful behavior”, första singeln från kommande albumet. 6:e maj kom andra singeln ”Way up north” och bara 2 veckor senare släpptes nya skivan ”No shelter in sight”, även den på Rootsy. Vi älskar vårat band och vi älskar att det här bara är början på våran musikaliska resa tillsammans.

/Josef Eriksson, Northern Indians


Genre: Americana, folk, singer/songwriter, rock

Bandmedlemmar: Josef Eriksson och John Andersson

Skivbolag: Rootsy

Presskontakt: info@northernindians.com