Innovationsledare / Affärsutvecklare Cleantech

Vill du arbeta med innovation inom cleantech-området?

Vi söker omgående en medarbetare för tjänsten som Innovationsledare / Affärsutvecklare med fokus inom cleantech-branschen. Du kommer att ha en nyckelroll i vår organisation, där vi har många intressanta innovationsprojekt och företag att stötta. Initialt behöver vi förstärka inom klusterinitiativet Swedish Composit Innovation Cluster och projektet Arctic Solar – solel i kallt klimat. Läs mer om projekten på www.arcticsolar.nu och www.swe-cic.se

Arbetsbeskrivning

Din uppgift är att vara med och driva projekt och kluster inom cleantechområdet. I arbetsuppgifterna ingår att:

• Planera, marknadsföra och genomföra event
• Bygga och utveckla nätverk
• Leda innovationsprocesser
• Paketera erbjudanden, hitta leads och utveckla koncept
• Genomföra ”story telling” för att stärka medvetenheten om de utvecklingsmiljöer som vi är med och utvecklar
• Hantera projektfinansiering, budget och rapportering till finansiärer

Lika viktigt är att du är en social och utåtriktad person med stort nätverk som brinner för att driva utveckling tillsammans med andra. Du kommer att ha en stor möjlighet att påverka hur ditt arbete ska se ut och hur du lägger upp dina arbetsdagar. Du har förståelse för att arbeta i projektform och kunskap om innovation och innovationsprocesser.

Kvalifikationer och erfarenhet

Det är en fördel om du har erfarenhet av att driva kommersiell verksamhet, gärna inom industri, solenergi eller kompositer. Du har erfarenhet av att arbeta med entreprenörer och forskare. Vi ser gärna att du har jobbat med rådgivning och affärsutveckling på något sätt. Vi förutsätter att du har god kommunikationsvana och uttrycker dig väl på såväl svenska som engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är driftig, förtroendeingivande, ansvarsfull och strukturerad. Du är resultatinriktad och en ”doer”, som tycker om höga krav på arbetstempo, analys, resultat och engagemang och att leverera på dessa. Du är van att organisera och driva ditt arbete både självständigt och i team. Som person är du trygg att hålla offentliga presentationer, samt ta kontakt med folk och prata om projektet och projekterbjudanden. Du har förmågan att anpassa diskussionen/dialogen till mottagaren.

Varaktighet, arbetstid

Anställningen är en visstidsanställning på 100% mellan 2019-05-01 till 2020-05-31, med möjlighet till förlängning. Tjänsten innebär en del resor, framförallt inom regionen, men även nationellt och internationellt. B-körkort är ett krav.

Upplysningar

Anna Mård, Verksamhetsledare Innovationsarenan, 070-580 85 70, anna.mard@piteasciencepark.se
Helena Karlberg, VD Piteå Science Park, 072-858 06 24, helena.karlberg@piteasciencepark.se

Låter det spännande? Mejla ditt cv och ett personligt brev till jobb@piteasciencepark.se senast den 25 mars 2019.
Märk ansökningen ”Innovationsledare Cleantech” i ämnesraden.

 


Om Piteå Science Park
Piteå Science Park är ett utvecklingsbolag för kreativa näringar, cleantech samt digitala tjänstenäringar. Vårt uppdrag är att skapa tillväxt i Piteå och hela regionen. Det gör vi genom att stötta entreprenörer, företag, studenter och forskare. Vi driver utvecklingsprojekt och kluster, skapar attraktiva mötesplatser samt erbjuder stöd för innovationsledning och nyföretagande. Sedan 2016 ingår konserthuset Studio Acusticum i Piteå Science Park.