Innovationsledare / Affärsutvecklare Digitalisering

Vill du jobba som Innovationsledare / Affärsutvecklare inom digitalisering?

Vi söker omgående en medarbetare för tjänsten som Innovationsledare / Affärsutvecklare med fokus inom digitalisering, spel och kreativa näringar. Du kommer att ha en nyckelroll i vår organisation, där vi har många intressanta utvecklingsprojekt och företag att stötta. Initialt behöver vi förstärka inom projektet Digitala dimensioner som är ett regionalt projekt som drivs av Piteå Science Park under 2019.

Genom platsinnovation, gamification och design thinking kommer vi tillsammans med sju kommuner i regionen utforska möjligheten att addera en digital dimension till kultur, platser och upplevelser för att stärka attraktiviteten i regionen. Med inspirationsföreläsningar, workshops och uppföljningstillfällen är målet att få fram minst fem digitala koncept som kan realiseras och ligga till grund för ytterligare projekt som ämnar skapa hållbar regional tillväxt.

Arbetsbeskrivning

Din uppgift är att tillsammans med projektledaren driva och utveckla projektet Digitala dimensioner. I arbetsuppgifterna ingår att:

• Planera, marknadsföra och genomföra event
• Planera och leda innovationsprocesser och workshops
• Erbjuda rådgivning och affärsutveckling
• Bygga och utveckla nätverk

Lika viktigt är att du är en social och utåtriktad person med stort nätverk som brinner för att driva utveckling tillsammans med andra. Du kommer att ha en stor möjlighet att påverka hur ditt arbete ska se ut och hur du lägger upp dina arbetsdagar. Du har förståelse för att arbeta i projektform och kunskap om innovation och innovationsprocesser.

Kvalifikationer och erfarenhet

Det är en fördel om du har erfarenhet av att driva kommersiell verksamhet inom branschen, gärna inom design, spel, besöksnäring, kreativa näringar och/eller digitalisering. Du är intresserad av ny teknik, har koll på trender och ett sinne för sociala medier. Vi förutsätter att du har god kommunikationsvana och uttrycker dig utmärkt på såväl svenska som engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är driftig, förtroendeingivande, analytisk och strukturerad. Du är van att organisera och driva ditt arbete både självständigt och i team. Du vågar ta egna initiativ och är en doer. Som person är du trygg att hålla offentliga presentationer samt ta kontakt med folk och hålla workshops. Du har förmågan att anpassa diskussionen/dialogen till mottagaren.

Varaktighet, arbetstid

Anställningen är en visstidsanställning på 40 % mellan 2019-05-01 till 2019-12-31, med möjlighet till förlängning. Tjänsten innebär en del resor, framförallt inom regionen. B-körkort är ett krav.

Låter det spännande? Mejla ditt cv och ett personligt brev till jobb@piteasciencepark.se  senast den 25 mars 2019.
Märk ansökningen ”Innovationsledare Digitalisering” i ämnesraden.

Upplysningar

Mer information ges av VD Helena Karlberg mobil: 072-858 06 24 eller
Johanna Balogh, projektledare Digitala dimensioner, 070 – 521 51 31, johanna.blaogh@piteasciencepark.se