Är du vår nästa projektledare för Creative North?

Vi söker dig som vill utvecklas tillsammans med andra och brinner för att norra Sverige ska bli ännu attraktivare för företag inom kreativa näringar.

Piteå Science Park är ett utvecklingsbolag som erbjuder innovationsledning, affärsutveckling, nätverk och kulturupplevelser, för att skapa tillväxt och attraktivitet i norra Sverige.
Våra fokusområden är kulturella och kreativa näringar, cleantech och högteknologiska material. Det är spetsområden i Piteås näringslivsprogram och områden där universitet och forskningsinstitut i Piteå verkar. Vi drivs av att vara ett medel för andras framgång, och vill skapa värden som utvecklar människor, löser utmaningar och ger hållbar tillväxt. Våra bärande värderingar är hjärta, nya perspektiv och nytta.

Piteå Science Park har tre verksamhetsområden: inkubator, innovationsarenan och konserthus.
• Vår inkubator Go Business ger stöd till företag inom kulturella och kreativa näringar samt tjänstesektorn för att stärka entreprenörer och få företag att växa.
• Innovationsarenan driver olika utvecklingsprojekt och klusterinitiativ tillsammans med etablerade företag och entreprenörer som vill växa eller göra en förändring.
• Studio Acusticum är vårt konserthus med akustik i världsklass som erbjuder lokaler för evenemang, inspelningar, undervisning och forskning. Studio Acusticum är även ett etablerat besöks- och turistmål i regionen.
Vi söker nu dig som vill bli en del av vårt team och driva ett projekt som finansieras av EU:s strukturfond samt regionala, kommunala och privata medel. Projektet är finansierat fram till 2023- 02- 28.
Här får du jobba i ett gäng med kreativa duktiga människor som drivs av att skapa värde för de företag och kunder som vi jobbar med.

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi jobbar i ett team med skön gemenskap och en utforskande kultur, där alla är med och bidrar till Piteå Science Park utveckling. Vi lär oss tillsammans och jobbet innebär stora möjligheter till egen utveckling. Du får stor frihet att planera ditt eget arbete, möjlighet att vidga ditt nätverk och hjälpa regionens bolag. Friskvård och en massa trevliga kollegor på Piteå Science Park får du också. Framför allt lovar vi att du får massor av energi tillbaka från alla engagerade företagare och partners du möter här.

Arbetsbeskrivning
Ditt jobb är att driva klustret Creative North genom att skapa olika program, föra dialog med utbildningsaktörer samt skriva en strategi för hur norra Sverige kan bli ännu mer attraktivt för kreativa näringar. Du har stor möjlighet att påverka hur ditt arbete ska se ut och hur du lägger upp dina dagar. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:
· Planera och genomföra workshops och events.
· Vidareutveckla programmens innehåll och form.
· Marknadsföra projektet.
· Rekrytera nya företag till projektet.
· Ansvara för budget och rapportering.
· Bygga relationer med andra företags- och innovationsfrämjare samt kulturaktörer i regionen.
· Bidra till utvecklingen av bolaget Piteå Science Park.

Kvalifikationer och erfarenhet
Du har goda kunskaper om att driva kommersiell verksamhet i kreativa näringar. Du är van att organisera, projektleda och arbeta målinriktat mot fastställda tidplaner och inom ekonomiska ramar. Dessutom har du kunskap om marknadsföring, idéutvecklings- och innovationsprocesser och gillar digital teknik. Du har god kommunikationsvana och uttrycker dig utmärkt på både svenska och engelska i tal och skrift. Erfarenhet av att, söka projektfinansiering och arbeta med EU-finansierade projekt är meriterande.

Personliga egenskaper
Du är en ansvarsfull och social person som brinner för att driva utveckling tillsammans med andra. Du har förmågan att vägleda, inspirera och utmana människor och är duktig på att anpassa dialogen efter deras förutsättningar och behov. Du vågar lita på din intuition, bryta mönster och tänka nytt och kreativt. Du har ett stort nätverk och är trygg med att hålla offentliga presentationer och ta kontakt med nya människor.

Anställningsvillkor
Projektanställning (allmän visstidsanställning) 100 % med start 1 september eller enligt överenskommelse.

Upplysningar
Har du frågor? Kontakta:
Greta Wimander, innovationsledare Piteå Science Park, greta.wimander@piteasciencepark.se
Peter Ericson, VD Piteå Science Park, peter.ericson@piteasciencepark.se

Så ansöker du
Låter det spännande? Skicka oss ditt CV och personliga brev, antingen via jobb@piteasciencepark.se. Märk ansökningen med ”Innovationsledare” i ämnesraden. Vi behöver din ansökan senast 20 juni.