Kommunikatör Piteå Science Park

Piteå Science Park är ett utvecklingsbolag för kreativa näringar, cleantech samt digitala tjänstenäringar. Vårt uppdrag är att skapa tillväxt i Piteå och hela regionen. Det gör vi genom att stötta entreprenörer, företag, studenter och forskare. Vi driver utvecklingsprojekt och kluster, skapar attraktiva mötesplatser samt erbjuder stöd för innovationsledning och nyföretagande. Sedan 2016 ingår konserthuset Studio Acusticum i Piteå Science Park.

Arbetsbeskrivning

Som kommunikatör hos oss ansvarar du för kommunikationsplan och strategi. Du kommer även att planera och genomföra kommunikationsinsatser för våra aktiviteter och projekt. Du kommer att ansvara för att:

• Sköta kommunikationen på vår hemsida och i våra digitala kanaler
• Planera och skapa innehåll i kanalerna, både eget innehåll och annonser
• Identifiera händelser av nyhetsvärde och fånga upp information från dina kollegor för att skapa bra innehåll
• Skriva och skicka ut nyhetsbrev
• Skriva och distribuera pressmeddelanden
• Ta fram tryckt material som annonser, foldrar, rollups mm.
• Skriva årsredovisningar och rapporter

Du leder arbetet med att löpande uppdatera våra kanaler och du är operativ och utvecklar våra digitala plattformar.

Kvalifikationer och erfarenhet

Det är viktigt att du har god förmåga att skriva redaktionella texter på svenska och engelska samt att du har god förmåga att kommunicera och samverka för att få ut rätt budskap i skrift från övriga organisationen. Gymnasieutbildning är ett krav, meriterande om du har högskoleutbildning inom relevant område. Att du har erfarenhet av CMS-verktyg, Indesign och Photoshop, är en fena på text-och bildhantering är en självklarhet.

Personliga egenskaper

Du är kreativ och har fingertoppskänsla för kommunikation som inspirerar, informerar och engagerar. Du brinner för att skapa bra innehåll och vet hur digital kommunikation bäst fungerar beroende syfte, mål och kanal. Du är strukturerad och kan organisera ditt eget arbete för att föra utvecklingen framåt. Att vara kommunikativ är viktigt i ditt kreativa arbete men även i samverkan med både kollegor, samarbetspartners och våra kunder. Som person är du en lagspelare som har lätt för att samarbeta men som samtidigt är självgående.

Anställningsvillkor

6 månaders provanställning. Möjlighet till en tillsvidareanställning: 60 % med start från 1 maj.

Upplysningar

Anna Mård, Verksamhetsledare Innovationsarenan, 070-580 85 70, anna.mard@piteasciencepark.se
Helena Karlberg, VD Piteå Science Park, 072-858 06 24, helena.karlberg@piteasciencepark.se

Låter det spännande? Mejla din ansökan och portfolio till jobb@piteasciencepark.se senast den 25 mars 2019. Märk ansökningen ”Kommunikatör” i ämnesraden.