Lär Känna Creative North: Denise Sundvall

I veckan lär vi känna Denise Sundvall som är projektledare hos Formsmedjan.

Berätta om dig själv

Luleåbo. Älskar skärgården, skogen och drömmer om att bo i någon fin by med naturen som granne. Jag skrev min c-uppsats om AI-influencers på Instagram och sen dess har jag varit lite besatt av att analysera människors beteenden online. Typ: hur vi beter oss på internet och hur använder vi plattformar egentligen? Men också: hur skapas en plattform med ett syfte för att sedan formas av användarna till att bli något annat?

Hur kom du in i branschen?

Jag pluggade media- och kommunikationsvetenskap i Piteå. Efter examen blev jag anställd som digital kommunikatör på StudentConsulting och Pite Havsbad Group, där fortsatte jag sen som digital strateg, projektledare och pr-ansvarig. Jag märkte snabbt att det är projektledarrollen som jag trivs bäst i. I höstas gick jag vidare till Formsmedjan, och blev projektledare fullt ut.

Varför just denna bransch?

Jag vet egentligen inte hur det hände, förmodligen när jag pluggade, men jag fick smak för branschen och på den vägen är det. Det är en sjukt spännande bransch att vara en del av. Här utmanar vi, tänker utanför boxar och skapar – det älskar jag!

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut?

Jag är en morgonmänniska, och är nästan alltid först på plats (på kontoret eller online). Jag har endast jobbat här under pågående pandemi, och därför har jag nog inte fått uppleva vanliga dagar på riktigt.

Hur ser en ovanlig dag på jobbet ut?

En ovanlig dag åkte vi ut till ett ställe strax utanför Boden, där fick en person gå loss med yxa i ett gammalt kylskåp. Sen släppte vi ett piano från en hjullastare. Det var en minst sagt spännande måndag.

Vad gör företaget du jobbar på extra bra?

På Formsmedjan är vi bra på att tänka strategiskt långsiktigt och med fokus på affärsutveckling. Jag tycker om att vi har integritet, och att vi inte gör saker bara för att. Vi är också bra på att ta hand om varandra, och att ha roligt på vägen.

Fem snabba

Senaste låten du lyssnade på? Astronaut In The Ocean – Masked Wolf

Vad klädde du senast ut dig till på halloween? Jag är en sån där torris som inte är något större fan av halloween. Senast kanske var i mellanstadiet och då var jag nog ett spöke.

Favoritreklam genom tiderna? Fredagsmys – OLW (kanske inte en favorit, men herregud vad skickligt de använde samtida referenser för att gå hem i stugorna).

Hjortron eller Blåbär? Hjortron.

Sommar eller vinter? Sommar.