Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

17 mars 2022, Nyheter

Nu finns Innovationscheckar för 44 miljoner kronor för små och medelstora företag att söka

I slutet av förra året blev det klart att Swedish Incubators & Science Parks-medlemmarna Piteå Science Park, Arctic Business, Luleå Science Park, Boden Business Park och Skellefteå Science City har fått förtroendet från Vinnova att förmedla innovationscheckar till små och medelstora företag.

Nu är ansökan öppen och det finns sammanlagt 44 miljoner kronor att söka som ska gå till att stärka Sveriges innovations- och tillväxtbolag.

Kontaktpersonerna för innovationscheckarna från vänster Michaela Strömberg, Kristina Öhman, Ulf Westerberg, Annelie Viksten och Tore Johnsson.

Nu finns Innovationscheckar för 44 miljoner kronor för små och medelstora företag att söka

I slutet av förra året blev det klart att Swedish Incubators & Science Parks-medlemmarna Piteå Science Park, Arctic Business, Luleå Science Park, Boden Business Park och Skellefteå Science City har fått förtroendet från Vinnova att förmedla innovationscheckar till små och medelstora företag. Nu är ansökan öppen och det finns sammanlagt 44 miljoner kronor att söka som ska gå till att stärka Sveriges innovations- och tillväxtbolag.

– Via Swedish Incubators & Science Parks ger vi nu chansen till små och medelstora företag i Norrbotten att innovera smart för ökad tillväxt, säger Tore Johnsson, vd Luleå Science Park.

Checkarna kan bekosta extern kompetens inom tre olika områden; affärsutveckling, infrastruktur och immateriella tillgångar. Aktiebolag och ekonomiska föreningar som befinner sig i en innovationsfas har chansen att söka innovationscheckar på upp till 100 000 kronor och infrastrukturcheckar på upp till 400 000 kronor. Checkarna förmedlas via utvalda förmedlare i Sverige där Piteå Science Park, Arctic Business, Luleå Science Park, Boden Business Park och Skellefteå Science City ingår. För att ansöka om en check så vänder man sig till förmedlaren på sin ort.

– Det är fantastisk möjlighet som vi har fått att tillsammans kunna stötta företag i deras affärsutvecklings- och innovationsresa, säger Michaela Strömberg, näringslivsutvecklare Boden Business Park.

Arbetet med beredning och beslut beräknas starta nu under mars månad och sedan fortlöpa under 2022.

– Skellefteå befinner sig i en väldigt expansiv fas just nu med alla stora industrietableringar. Innovationscheckarna kan vara en hjälp för små och medelstora företag att testa sina idéer och vara en del av den stora industriomvandling vi ser just nu, säger Annelie Viksten, affärsutvecklare på Skellefteå Science City.

 

Förmedlare av innovationscheckar i Norrbotten och norra Västerbotten

Arctic Business – Kiruna, Luleå, Piteå och Skellefteå
Kontaktperson: Kristina Öhman, project manager och IPR specialist
Kristina.ohman@abi.se
070-378 32 10

Boden Business Park – Boden
Kontaktperson: Michaela Strömberg, näringslivsutvecklare
michaela@bodenbusinesspark.se
070-206 63 84

Luleå Science Park – Luleå
Kontaktperson: Tore Johnsson, vd
tore@luleasciencepark.se
070-365 96 84

Piteå Science Park – Piteå
Kontaktperson: Ulf Westerberg, innovationsledare
ulf.westerberg@piteasciencepark.se
070-537 22 00

Skellefteå Science City – Skellefteå
Kontaktperson: Annelie Viksten, affärsutvecklare
annelie@skellefteasciencecity.se
073-822 58 26

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2021-12-24

Innovationscheckar för 40 miljoner

Från och med februari har företag i Norrbotten och Västerbotten möjlighet att ansöka om en innovationscheck på upp till 100 000 kronor.

2021-09-02

Sveriges första testbädd för hållbar komposittillverkning – finns nu i Piteå

RISE nya testbädd för hållbar komposittillverkning är unik i sitt slag och en viktig komponent i industrins omställning.

2021-06-30

Digital inkubator i norra Sverige

Go Business har fått stöd för att i en förstudie undersöka behoven hos företagen i Norrbotten och Västerbotten inför en vidareutveckling av sin digitala inkubator.

Visa allt aktuellt