På området

Välkommen till Norrbottens kreativa centrum

Piteå Science Park är inte en vanlig aktör verksam på en traditionell marknad. Vi är inte någons konkurrent eller motståndare. Tvärtom. Vi är alltid en möjliggörare av nya och modiga idéer – för morgondagens djärva entreprenörskap. För kreativa och kulturella näringar samt cleantech. För små och stora aktörer – en ledare och inspiratör för innovationssystemet i hela regionen.

Vår styrka är ett nära samarbete med ledande aktörer och en förmåga att omsätta goda idéer till konkreta satsningar som ger resultat i form av en innovationsmiljö i världsklass och som skapar tillväxt i regionen.

Här på Universitetsområdet i Piteå finns stimulerande och utvecklande miljöer som erbjuder kunskapsintensiva tillväxtföretag infrastruktur, nätverk och affärsutveckling. En science park kan beskrivas som en mötesplats mellan människor, idéer, kunskap och kreativitet. Våra nätverk präglas av öppenhet och en tanke om att vi kan åstadkomma mer tillsammans än var och en för sig. Det är en plats för kreatörer och entreprenörer där gränsöverskridande samarbeten leder till nya idéer och möjligheter. Piteå Näringsfastigheter äger och förvaltar alla fastigheter och ser till att rätt lokaler finns för just ditt företag. Tillsammans gör vi att Norrbotten växer.

Framgångsrika företag

Många av företagen på Piteå Science Park jobbar på en nationell och internationell marknad, men med rötterna i den norrbottniska myllan. Här är det enkelt att mötas och samarbeta för att skapa nya affärer. Det är en spännande mix av studenter, unga och etablerade entreprenörer som gör att området sjuder av kreativitet och drivkraft. I dag finns ett 40-tal företag och verksamheter på området. I vår inkubator Go Business hjälper vi unga kreatörer som vill växa till framgångsrika företag. Här finns även Arctic Business Incubator och LTU Business som viktiga samarbetspartners.

Forskning och utbildning

Luleå tekniska universitet, med 17 000 studenter och 1500 anställda, är största aktör på området med institutionen för konst, kommunikation och lärande, samt den nationella Musikhögskolan. Totalt finns 600 studenter i Piteå. I Piteå finns även tre forskningsinstitut, RISE ETC, RISE Interactive och RISE Sicomp. Dessutom finns ett antal unika demonstrations och pilotanläggningar. En plats för idéer och innovationer.

Kultur som lyfter

Dans i Nord och Norrbottensmusiken är regionala aktörer med Piteå som bas och Studio Acusticum som hemmaarena. På området vimlar det att blivande och professionella radioproducenter, dansare, musiker och ljudtekniker. Kulturen lyfter och berikar området och människorna i staden. Det är en viktig tillgång för en plats betydelse och tillväxt. Här är den extra koncentrerad.

miljöbilder

Alltid nära

Många av företagen på Piteå Science Park jobbar på en nationell och internationell marknad. Med ett par minuter till E4:an, 5 minuter till centrum och 35 minuter till närmsta flygplats (vi har ytterligare två), är världen alltid nära, vare sig det är den lokala, regionala eller internationella kunden du vill möta. Piteåregionen är dessutom största arbetsmarknadsregionen norr om Stockholm. På 50 minuters pendlingsavstånd når du över 220 000 människor. Så även om du inte vill åka så långt är det enkelt att möta kunder och göra affärer.

På området träffar du en fantastisk mix av människor från hela landet; studenter, forskare, dansare, musiker, entreprenörer, mediabolag, projektörer, vindkraftsetablerare, reklamfolk, ingenjörer och kulturtörstande besökare. Eller ett hungrigt gäng som äter lunch i restaurangen.

Kontakt

Vill du etablera dig på området eller är du nyfiken på vad som händer är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig.

Piteå Näringsfastigheter äger fastigheterna och hjälper dig hitta rätt kontor för just ditt företag. Det är lätt att flytta in och lika lätt att växa i flexibla lokaler. Dessutom får du tillgång till reception, service, möteslokaler och inte minst kontakter med andra växande företag.

För mer information kontakta Piteå Näringsfastigheter: Johannes Lidström, tel. 070-316 96 71.