Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

1+1=3 när Acusticum och Solander bildar bolag

Förnyelsebar teknik och kreativa näringar är två strategiska utvecklingsområden som bidrar till goda liv­­smiljöer och nya arbetstillfällen i Sverige. I mötet mellan dessa växande näringar skapas en mix av kreatörer och ingenjörer vilket bidrar till ett innovativt klimat där nya idéer kan utvecklas och växa.

På powerpoint-nivå har man pratat om ”crossborder” ett bra tag, men nu händer det på riktigt. Acusticum Science Park och Solander Science park går samman i en gemensam satsning på smart specialisering där 1+1 leder till 3 goda ting:

1. Ett gemensamt utvecklingsbolag, Piteå Science Park AB, bildas med fokus på kreativa näringar och cleantech, två av Norrbottens viktiga strategiska utvecklingsområden där Piteå i samarbete med bl.a. LTU står för smart specialisering och Excellens inom dessa områden.

2. Fysisk miljö – Campusområdet expanderar och blir tre gånger så stort, med sikte på ett energismart campus där cleantechcentrum etableras ihop med kulturella och kreativa näringar. Energismart campus.

3. Crossover projekt – I gränslandet mellan energi och kreativa näringar möts kreatörer och ingenjörer i ett innovativt klimat där nya idéer kan utvecklas och växa. Här skapas goda samarbeten där framtidsfrågor som hållbar samhällsutveckling och attraktiva livsmiljöer naturligt samspelar med expertområden som cleantech, upplevelseindustri och ny teknik.

Välkommen att växa och utvecklas med oss!