Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Vi hjälper dig att möjliggör dina idéer!

Piteå Science Park har fyra verksamhetsområden – innovationsarenan, inkubatorn Go Business, konserthuset Studio Acusticum och Campus Piteå. Tillsammans med andra jobbar vi för att möjliggöra nya idéer som gör vår del av landet intressantare och attraktivare.

Innovationsarenan

Morgondagens näringslivsutveckling

Piteå Science Parks innovationsarena är inte en vanlig aktör verksam på en traditionell marknad. Vi är inte någons konkurrent eller motståndare. Tvärtom. Vi är alltid en möjliggörare av nya och modiga idéer – för morgondagens djärva entreprenörskap. Här stöttar vi företag som vill förnya sig och växa. Vi brinner för att skapa möten mellan människor med olika perspektiv för vi vet att oväntade relationer skapar nya innovationer.

Kontakta oss
Go Business

Boosta ditt företag med Go Business

Go Business är norra Sveriges digitala inkubatorn för kreativa och nytänkande entreprenörer. Här erbjuds två program – Hangout för dig med ett nystartat företag och Inkubatorn för dig som har kommit en bit på vägen. Båda programmen hålls digitalt och du kan delta oavsett var i norra Sverige du bor.

Besök Go Business webb (Öppnas i ett nytt fönster)
Studio Acusticum

Akustik i världsklass med Studio Acusticum

Studio Acusticum räknas som ett av Europas mest multifunktionella konserthus med akustik, teknik och service i världsklass. Här erbjuds ett konsertutbud med bredd, höjd och djup, och här finns också möjlighet att hålla möten och andra event.

Besök Studio Acusticums webb (Öppnas i ett nytt fönster)
Roger Norén konserthuschef Studio Acusticum

Campus Piteå

Campus Piteå är en mötesplats för framtidens lärande med ett brett utbud av utbildningar och en av landets främsta musikhögskolor med utbildningar och forskning i världsklass. Här möts studenter, forskare, näringsliv och allmänhet för att inspireras, utmanas och växa tillsammans. Campusområdet har utvecklats under 15 års tid och är idag hemmaplan för 1300 personer inom forskning och utbildning, kultur och näringsliv. Mixen av människor skapar en kreativ miljö, där många vill finnas med sina företag och verksamheter. Nu planeras för områdets fortsatta utveckling vilket innefattar såväl en större arena för kulturupplevelser och lokaler för fler utbildningar och mer forskning. Kom och väx med oss!

Besök Campus Piteås webb. (Öppnas i ett nytt fönster)

Vad är en science park?

Science parks är stimulerande och utvecklande miljöer som erbjuder kunskapsintensiva tillväxtföretag infrastruktur, nätverk och affärsutveckling. En science park kan beskrivas som en mötesplats mellan människor, idéer, kunskap och kreativitet samt utgör ofta en plattform för större innovations- och utvecklingsprojekt. Science parken har ofta en nära anknytning till ett närliggande universitet eller högskola.