Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Swedish Composite Innovation Cluster

Utvecklar morgondagens kompositprodukter

Inom klustret Swedish Composite Innovation Cluster finns kompetens som är helt unik i Sverige. Klustret bidrar till en stark innovationskultur, både när det gäller tillverkningsmetoder och användningsområden för fiberkompositer.

Om klustret

Swedish Composite Innovation Cluster

Klusterinitiativet SWE-CIC omfattar idag åtta företag samt forskningsinstitutet RISE. Kompetensen är unik i sitt slag i Sverige och bidrar till en stark innovationskultur, både när det gäller tillverkningsmetoder och användningsområden för fiberkompositer. Relationen mellan de medverkande företagen är nära, vilket bidrar till tids- och kostnadseffektiva processer.

Klustret samverkar i olika utvecklingsprojekt och arbetsprocesserna utgår alltid från utmaningsdriven innovation i skärningspunkten mellan idéhantering, sociala nätverk, samverkansformer och arbetsflödeshantering. I klustret fungerar Piteå Science Park som en neutral part som dels kopplar samman rätt kompetenser, dels hjälper till att skapa struktur och nya infallsvinklar.

Besök SWE-CICS webb (Öppnas i ett nytt fönster)
Ulf Westerberg, innovationsledare på Piteå Science Park.
Innovationsledare

Ulf Westerberg

Har du funderingar kring kompositer eller utmaningsdriven innovation? Kanske har du en spännande idé som du vill bolla med någon?

Hör av dig så bokar vi ett möte!

070 537 22 00 (Öppnas i ett nytt fönster)ulf.westerberg@piteasciencepark.se (Öppnas i ett nytt fönster)