Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Om oss

Piteå Science Park

På Piteå Science Park möts forskning, innovation och företagande. Som mötesplats och innovationspartner hjälper vi företag, kulturaktörer, studenter och forskare som vill växa. Gärna tillsammans med andra. Vi brinner lite extra för kulturella och kreativa näringar, cleantech och högteknologiska material.

Människor samtalar i kontorslandskap.

Vi utvecklar Piteås spetsar

Piteå Science Park arbetar nära forskningsinstitut och akademi för att driva utvecklingen av Piteås starka profilområden: kulturella och kreativa näringar, cleantech och högteknologiska material. I bolagets tre verksamheter inkubatorn, innovationsarenan och konserthuset möts olika perspektiv och kompetenser för att generera nya idéer, lösningar och upplevelser som gör Piteå och norra Sverige starkare och intressantare.

Innovationsarenan driver projekt och bygger kluster där företag, forskare och samhälle samverkar och skapar innovationer tillsammans. Arbetet kan innefatta allt från att utveckla regionens biobaserade industri till att öka investeringstakten i solel, utveckla digitala upplevelser, stärka spelbranschen i norr eller jobba för att etablera högvolymsproduktion av kompositer i regionen.

Inkubatorn Go Business stöttar kreativa entreprenörer med affärsrådgivning och utvecklingsverktyg, kontorsplats och gemenskap med andra nya företagare. I förinkubatorn och inkubatorsprogrammet utforskas, utmanas och utvecklas de affärsidéer som behövs för att skapa ett attraktivt och mångsidigt näringsliv.

Konserthuset Studio Acusticum är Piteås kulturhjärta. Här görs varje år 200 konsertproduktioner som lockar både piteåbor och turister. Dessutom är det en plats för undervisning, forskning, inspelningar och repetitioner. Via den egenutvecklade plattformen Kulturarenan.se görs många av produktionerna tillgängliga digitalt, tillsammans med upplevelser från andra av landets stora scener.

 

 

Styrelsen

Piteå Science Park AB är ett helägt kommunalt bolag. Styrelsen består av sju politiskt valda ledamöter och en extern ledamot:

Jonas Lindberg (S), ordförande

Nina Bladh (S), ledamot

Maria Fäldt (V), vice ordförande

Jörgen Hellsten, (M) ledamot

Per Stenvall (C), ledamot

Eva Salomonsson, (KD) ledamot

Gry Holmgren Hafskjold, extern ledamot, vd LTU Business AB och LTU Holding AB

Agnes Szögi (S), ledamot

En del av ett nationellt nätverk av Science Parks

Piteå Science Park är medlem i den nationella branschorganisationen Swedish Incubators and Science Parks, SISP. Här samlas 80 regionala innovationsmiljöer som dagligen arbetar för att bidra till Sveriges ständiga utveckling, innovation och tillväxt.
Tillsammans har vi över 5 000 bolag som sysselsätter omkring 70 000 personer.

2023-02-01

Idea Boost ska stötta unga att våga satsa på sina idéer

Nu är det klart att Go Business har fått finansiering att starta ett nytt program som ska ge unga verktyg och nätverk att utveckla sina idéer.

2023-01-27

Säg hej till vår nya innovationsledare Patrik Isaksson

Patrik Isaksson är ny innovationsledare hos oss på Piteå Science Park.

2023-01-20

Solenergins möjligheter i norr

Välkommen på Norrbottens stora konferens om solenergi. Under en fullmatad heldag kommer du att få koll på det senaste inom solenergi.

 • 01/16/2023

  Nyhet

  NyföretagarCentrum Nord har flyttat in hos oss.

 • 01/12/2023

  Nyhet

  MishMash är tillbaka

 • 12/15/2022

  Nyhet

  Piteå Science Park talar på Bioekonomiriksdagen 2023

 • 12/12/2022

  Nyhet

  Öns Tapetseri

 • 12/07/2022

  Nyhet

  Johanna Blylod ny verksamhetschef för Piteå Science Park

Visa allt aktuellt