Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Om oss

Piteå Science Park

På Piteå Science Park möts forskning, innovation och företagande. Som mötesplats och innovationspartner hjälper vi företag, kulturaktörer, studenter och forskare som vill växa. Gärna tillsammans med andra. Vi brinner lite extra för kulturella och kreativa näringar, cleantech och högteknologiska material.

Vi utvecklar Piteås spetsar

Piteå Science Park arbetar nära forskningsinstitut och akademi för att driva utvecklingen av Piteås starka profilområden: kulturella och kreativa näringar, cleantech och högteknologiska material. I bolagets fyra verksamheter inkubatorn Go Business, innovationsarenan, konserthuset Studio Acusticum och Campus Piteå möts olika perspektiv och kompetenser för att generera nya idéer, lösningar och upplevelser som gör Piteå och norra Sverige starkare och intressantare.

Innovationsarenan driver projekt och bygger kluster där företag, forskare och samhälle samverkar och skapar innovationer tillsammans. Arbetet kan innefatta allt från att utveckla regionens biobaserade industri till att öka investeringstakten i solel, utveckla digitala upplevelser, stärka spelbranschen i norr eller jobba för att etablera högvolymsproduktion av kompositer i regionen.

Inkubatorn Go Business stöttar kreativa entreprenörer med affärsrådgivning och utvecklingsverktyg, kontorsplats och gemenskap med andra nya företagare. I förinkubatorn och inkubatorsprogrammet utforskas, utmanas och utvecklas de affärsidéer som behövs för att skapa ett attraktivt och mångsidigt näringsliv.

Konserthuset Studio Acusticum är Piteås kulturhjärta. Här görs varje år 200 konsertproduktioner som lockar både piteåbor och turister. Dessutom är det en plats för undervisning, forskning, inspelningar och repetitioner. Via den egenutvecklade plattformen Kulturarenan.se görs många av produktionerna tillgängliga digitalt, tillsammans med upplevelser från andra av landets stora scener.

Campus Piteå jobbar för att stärka och utveckla Campus Piteå och att på locka fler studenter, forskare och utbildningsaktörer till Piteå. Det handlar både om att jobba strategisk med viktiga framtidsfrågor för Campus Piteå och att jobba för att öka Piteås attraktion som studentstad här och nu.

 

 

Styrelsen

Piteå Science Park AB är ett helägt kommunalt bolag. Styrelsen består av sju politiskt valda ledamöter och en extern ledamot:

Jonas Lindberg (S), ordförande

Nina Bladh (S), ledamot

Maria Fäldt (V), vice ordförande

Jörgen Hellsten, (M) ledamot

Per Stenvall (C), ledamot

Eva Salomonsson, (KD) ledamot

Gry Holmgren Hafskjold, extern ledamot, vd LTU Business AB och LTU Holding AB

Agnes Szögi (S), ledamot

En del av ett nationellt nätverk av Science Parks

Piteå Science Park är medlem i den nationella branschorganisationen Swedish Incubators and Science Parks, SISP. Här samlas 80 regionala innovationsmiljöer som dagligen arbetar för att bidra till Sveriges ständiga utveckling, innovation och tillväxt.
Tillsammans har vi över 5 000 bolag som sysselsätter omkring 70 000 personer.

2023-08-17

Två spännande utbildningar till företag i höst

I samarbete med Berghs School of Commucation erbjuder vi två spännande utbildningar till företag i höst, Facilitering och AI i kreativa processer.

2023-09-20

Goda insikter nr 1

Nu startar vi upp en serie av nyhetsbrev där vi kommer att dela med oss mindre av nyheter men mer av vår vardag och de insikter och reflektioner vi får i vårt arbete och i mötet med andra. Häng med! Prenumerera på brevet via vår sida på L…

2023-09-18

ForskarFredag i Piteå 2023

Nu är det snart dags för årets upplaga av ForskarFredag – veckan som vill få dig att upptäcka hur spännande forskning är.

 • 09/13/2023

  Nyhet

  Höstens lista: 15 nya entreprenörer klara för inkubatorprogrammet

 • 09/07/2023

  Evenemang

  God morgon med oss på Piteå Science Park

  Acusticum
 • 09/01/2023

  Nyhet

  Bäst i Sverige – Go Business vinner pris för sin digitala omställning

 • 08/23/2023

  Nyhet

  Piteå Science Park utreder etablering av ett växthus försörjt av spillvärme

 • 07/11/2023

  Nyhet

  27 miljoner för att stärka den gröna omställningen i norr

Visa allt aktuellt