Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Om oss

Piteå Science Park

På Piteå Science Park möts forskning, innovation och företagande. Som mötesplats och innovationspartner hjälper vi företag, kulturaktörer, studenter och forskare som vill växa. Gärna tillsammans med andra. Vi brinner lite extra för kulturella och kreativa näringar, cleantech och högteknologiska material.

Vi utvecklar Piteås spetsar

Piteå Science Park arbetar nära forskningsinstitut och akademi för att driva utvecklingen av Piteås starka profilområden: kulturella och kreativa näringar, cleantech och högteknologiska material. I bolagets fyra verksamheter inkubatorn Go Business, innovationsarenan, konserthuset Studio Acusticum och Campus Piteå möts olika perspektiv och kompetenser för att generera nya idéer, lösningar och upplevelser som gör Piteå och norra Sverige starkare och intressantare.

Innovationsarenan driver projekt och bygger kluster där företag, forskare och samhälle samverkar och skapar innovationer tillsammans. Arbetet kan innefatta allt från att utveckla regionens biobaserade industri till att öka investeringstakten i solel, utveckla digitala upplevelser, stärka spelbranschen i norr eller jobba för att etablera högvolymsproduktion av kompositer i regionen.

Inkubatorn Go Business stöttar kreativa entreprenörer med affärsrådgivning och utvecklingsverktyg, kontorsplats och gemenskap med andra nya företagare. I förinkubatorn och inkubatorsprogrammet utforskas, utmanas och utvecklas de affärsidéer som behövs för att skapa ett attraktivt och mångsidigt näringsliv.

Konserthuset Studio Acusticum är Piteås kulturhjärta. Här görs varje år 200 konsertproduktioner som lockar både piteåbor och turister. Dessutom är det en plats för undervisning, forskning, inspelningar och repetitioner. Via den egenutvecklade plattformen Kulturarenan.se görs många av produktionerna tillgängliga digitalt, tillsammans med upplevelser från andra av landets stora scener.

Campus Piteå jobbar för att stärka och utveckla Campus Piteå och att på locka fler studenter, forskare och utbildningsaktörer till Piteå. Det handlar både om att jobba strategisk med viktiga framtidsfrågor för Campus Piteå och att jobba för att öka Piteås attraktion som studentstad här och nu.

 

 

Styrelsen

Piteå Science Park AB är ett helägt kommunalt bolag. Styrelsen består av sju politiskt valda ledamöter och en extern ledamot:

Jonas Lindberg (S), ordförande

Nina Bladh (S), ledamot

Maria Fäldt (V), vice ordförande

Jörgen Hellsten, (M) ledamot

Per Stenvall (C), ledamot

Eva Salomonsson, (KD) ledamot

Gry Holmgren Hafskjold, extern ledamot, vd LTU Business AB och LTU Holding AB

Agnes Szögi (S), ledamot

En del av ett nationellt nätverk av Science Parks

Piteå Science Park är medlem i den nationella branschorganisationen Swedish Incubators and Science Parks, SISP. Här samlas 80 regionala innovationsmiljöer som dagligen arbetar för att bidra till Sveriges ständiga utveckling, innovation och tillväxt.
Tillsammans har vi över 5 000 bolag som sysselsätter omkring 70 000 personer.

2023-05-29

Installation av konstverk där Solvåg möter ljudvåg

Välkommen till ”Piteå Öppen Form Paviljong av Luft”, en ljudinstallation, skapad av konstnären Robert Curgenven, och en hyllning till Solvågs svepande fysiska arkitektur. Torsdag den 1 juni kl 12:30 – 13:30.

2023-05-25

Nio skarpa affärsprofiler inspirerar entreprenörer

Level Up är Go Business evenemang där företagen som deltar i inkubatorn får pitcha sina affärsidéer för en extern expertpanel. Nu är det klart vilka som kommer att ingå i årets första Level Up-panel. –Vi kan stolt presentera nio …

 • 05/08/2023

  Evenemang

  Steget-till-eget informationsträff

 • 05/11/2023

  Nyhet

  Lyckoträff på GoBusiness – Marielle och Åsa samarbetar på distans

 • 04/28/2023

  Nyhet

  Ny satsning ska ge fler samarbeten inom fiberkompositindustrin i Piteå

 • 04/17/2023

  Nyhet

  Varmt välkommen Marie till Piteå Science Park!

 • 04/12/2023

  Nyhet

  Piteå Science Park får 6,5 miljoner för att fortsätta utveckla hållbara drivmedel

Visa allt aktuellt