Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Om oss

Piteå Science Park

På Piteå Science Park möts forskning, innovation och företagande. Som mötesplats och innovationspartner hjälper vi företag, kulturaktörer, studenter och forskare som vill växa. Gärna tillsammans med andra. Vi brinner lite extra för kulturella och kreativa näringar, cleantech och högteknologiska material.

Människor samtalar i kontorslandskap.

Vi utvecklar Piteås spetsar

Piteå Science Park arbetar nära forskningsinstitut och akademi för att driva utvecklingen av Piteås starka profilområden: kulturella och kreativa näringar, cleantech och högteknologiska material. I bolagets tre verksamheter inkubatorn, innovationsarenan och konserthuset möts olika perspektiv och kompetenser för att generera nya idéer, lösningar och upplevelser som gör Piteå och norra Sverige starkare och intressantare.

Innovationsarenan driver projekt och bygger kluster där företag, forskare och samhälle samverkar och skapar innovationer tillsammans. Arbetet kan innefatta allt från att utveckla regionens biobaserade industri till att öka investeringstakten i solel, utveckla digitala upplevelser, stärka spelbranschen i norr eller jobba för att etablera högvolymsproduktion av kompositer i regionen.

Inkubatorn Go Business stöttar kreativa entreprenörer med affärsrådgivning och utvecklingsverktyg, kontorsplats och gemenskap med andra nya företagare. I förinkubatorn och inkubatorsprogrammet utforskas, utmanas och utvecklas de affärsidéer som behövs för att skapa ett attraktivt och mångsidigt näringsliv.

Konserthuset Studio Acusticum är Piteås kulturhjärta. Här görs varje år 200 konsertproduktioner som lockar både piteåbor och turister. Dessutom är det en plats för undervisning, forskning, inspelningar och repetitioner. Via den egenutvecklade plattformen Kulturarenan.se görs många av produktionerna tillgängliga digitalt, tillsammans med upplevelser från andra av landets stora scener.

 

 

Styrelsen

Piteå Science Park AB är ett helägt kommunalt bolag. Styrelsen består av sju politiskt valda ledamöter och en extern ledamot:

Jonas Lindberg (S), ordförande

Nina Bladh (S), ledamot

Maria Fäldt (V), vice ordförande

Jörgen Hellsten, (M) ledamot

Per Stenvall (C), ledamot

Eva Salomonsson, (KD) ledamot

Gry Holmgren Hafskjold, extern ledamot, vd LTU Business AB och LTU Holding AB

Agnes Szögi (S), ledamot

En del av ett nationellt nätverk av Science Parks

Piteå Science Park är medlem i den nationella branschorganisationen Swedish Incubators and Science Parks, SISP. Här samlas 80 regionala innovationsmiljöer som dagligen arbetar för att bidra till Sveriges ständiga utveckling, innovation och tillväxt.
Tillsammans har vi över 5 000 bolag som sysselsätter omkring 70 000 personer.

2021-06-16

Kraftsamlar för att stärka Campus Piteå

Nu kraftsamlar Piteå kommun tillsammans med kommunföretagen för att stärka Campus Piteå. En viktig del i satsningen är att man tillsätter en tjänst som campusutvecklare.

2021-06-10

Nytt analysverktyg skapar förutsättningar för innovation

Ett digitalt analysverktyg som snabbt ger företag koll på sina förutsättningar att lyckas med innovation. Det lanseras idag av projektet Intersective Innovation. 

2021-04-27

Succén Composite Talks får en uppföljning

Intresset för att delta på det första Composite Talks by SWE-CIC var stort och platserna fylldes i rekordfart med deltagare från stora delar av världen.

 • 09/30/2022

  Nyhet

  Alumnen Nike Sellmar imponerar i årets upplaga av Idol

 • 09/22/2022

  Nyhet

  Möt Jenny Westerlund som driver JW förlag och utbildning

 • 09/16/2022

  Nyhet

  Bioekonomiriksdagen 2023

 • 09/15/2022

  Nyhet

  Ishtar Touailat aktuell i norra Sverige

 • 09/08/2022

  Nyhet

  Lista! Här är företagen som antagits till Go Business

 • 09/08/2022

  Nyhet

  ForskarFredag i Piteå 2022

 • 08/30/2022

  Nyhet

  Stort intresse för hållbara kompositmaterial

 • 07/07/2022

  Nyhet

  Sök till Go Business

Visa allt aktuellt