Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Kluster

Utveckla ditt företag tillsammans med andra

Genom att delta i ett av våra kluster eller klusterintiativ kan du utveckla ditt bolag tillsammans med andra aktörer i branschen. Piteå Science Parks kluster finns främst inom kreativa och digitala näringar, cleantech och högteknologiska material. Här stärker vi branschen, utvecklar gemensamma produkter, når fler marknader och hittar nya affärsmodeller.

Tre personer samtalar i fikarum.
FIBERKOMPOSITER

Swedish Composite Innovation Cluster

Klustret SWE-CIC samlar flera av Sveriges experter inom fiberkomposit. Kunskapen sträcker sig både på djupet och bredden med ett stort nätverk inom många branscher. SWE-CIC arbetar nära både RISE och Luleå tekniska universitet vilket säkerställer att man alltid ligger i teknisk framkant. Tillsammans skapas förutsättningar för klustrets företag att utveckla innovativa produkter och nya produktionsmetoder.

Mer information om SWE-CIC
KULTURELLA OCH KREATIVA NÄRINGAR

Creative North

Klusterinitiativet Creative North jobbar proaktivt för att skapa framtidens kreativa och digitala bolag i norra Sverige. Här ingår de flesta stora företagen inom branschen och målet är ökad samverkan, kunskapsspridning och innovationskraft.

Mer information om Creative North
Fyra personer har möte runt ett bord.
KULTURELLA OCH KREATIVA NÄRINGAR

Arctic Game Lab

Arctic Game Lab är norra Europas snabbast växande spelkluster och jobbar för att stärka spelindustrin i norra Sverige. Inom klustret samverkar man för att bygga bransch, skapa en stark spelkultur och driva en strategisk plattform för spelindustrin i norra Sverige.

Mer information om Arctic Game Lab
CLEANTECH

Bothnia Bioindustries Cluster

Klustret BO-BIC vänder sig till aktörer som vill tillverka nya kemikalier eller material och som har innovativa idéer om hur vi bland annat kan energieffektivisera industrin. BO-BIC verkar för innovation och kommersialisering för mindre bolag. Här finns en bra grogrund för att utveckla innovationer.

Mer information om BO-BIC
Bild på forskningscentrum inom biobaserad industri och solenergi vid Smurfit Kappa.
Greta Wimander, innovationsledare på Piteå Science Park.
Verksamhetschef innovationsarenan

Greta Wimander

Har du en idé eller ett företag som du vill utveckla? Har du drivkraft och ambitioner? Hos oss hittar du energi, kunskap och nätverk så att dina visioner kan växa sig starkare.

Hör av dig så bokar vi ett möte!

070 302 82 22 (Öppnas i ett nytt fönster)greta.wimander@piteasciencepark.se (Öppnas i ett nytt fönster)