Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

08 februari 2013, Nyheter

150 dansare på audition till Arctic Dance Circle!

Fantastiskt med över 150 sökande dansare till Artic Dance Circle -2013 och samproduktionen mellan Norge , Finland och Sverige !

Dans i Nord är värd för samproduktionen-2013 och tar emot 57 stycken av dessa dansare för audition i Piteå söndagen den 10 februari i Acusticum.

De övriga dansarna gör sin audition i Tromsö eller Uleåborg och de 3 utvalda dansarna kommer att arbeta med den prisbelönande koreografen Helena Franzén i Piteå från den 5 augusti fram till världspremiären den 10 september i Acusticum /Piteå ! Därefter följer en turné till Finland och Norge , samt Luleå och Skellefteå fram till slutet av oktober. Målet med projektet är att skapa arbetstillfällen för Nordiska dansare och skapa danskonst i den nordliga regionen. Läs mer om denna audition här.

Acusticum är hemmaplan för den regionala dansplattformen och här finns fantastiska möjligheter till gränsöverskridande samspel mellan dansen och kringliggande aktörer inom musik, media, forskning och kultur på distans.

Vi tycker det är härligt att se det hända i praktiken och att vi nu kan ta tillvara den erfarenhet och den kraft som byggts upp inom ramen för Dans i nords, Musikhögskolans och Studio Acusticums och andra aktörers utvecklingsarbeten. Hej vad det växer!