Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

13 september 2023, Nyheter

Höstens lista: 15 nya entreprenörer klara för inkubatorprogrammet

Här är höstens lista! Nu kan vi presentera de 15 entreprenörer från Norrbotten och Västerbotten som blivit antagna till Go Business inkubatorprogram i höst. Det är en grupp med olika inriktningar med den gemensamma nämnaren kreativitet och nytänkande, allt från design och interiör till tillämpad AI och maskininlärning. Vi ser fram emot en spännande höst!

Höstens lista: 15 nya entreprenörer klara för inkubatorprogrammet

P R E S S M E D D E L A N D E. Här är höstens lista! Nu kan vi presentera de 15 entreprenörer från Norrbotten och Västerbotten som blivit antagna till Go Business inkubatorprogram i höst. Det är en grupp med olika inriktningar med den gemensamma nämnaren kreativitet och nytänkande. 

    – Vi har fått in många bra ansökningar och det har inte varit lätt att begränsa antalet. Men nu har vi en spännande mix av entreprenörer och personligheter med starka affärsidéer som vi vill stötta genom vårt program, vi ser verkligen fram emot uppstarten, säger Andreas Eklund, verksamhetschef Go Business.

Inkubatorprogrammet på Go Business firar femton år i år och har sedan starten erbjudit coachning för utveckling till drygt 500 företag inom kulturella och kreativa näringar samt tjänstesektorn. Programmet är numera helt digitalt där entreprenören får vara en del av ett härligt digitalt ”community” med andra och tidigare deltagare men också partners från näringslivet och innehåller bland annat affärscoaching, föreläsning- och workshopserie, nätverksträffar, möten online och mycket mer.

Höstens inkubatorprogram startar idag, tisdag den 12 september, och pågår fram till och med den 5 december då det avslutas med en Level Up, där alla deltagare får presentera sitt företag för en expertpanel som hjälpa deltagaren att ta nästa steg.

En av gästföreläsarna under höstens program är Jerry Engström, tidigare marknadschef på Fjällräven.  Han lämnade den karriären för att förverkliga sin dröm i Höga kusten, där han driver Friluftsbyn. Jerry kommer att prata om att bygga starka varumärken.

En annan erfaren gästföreläsare är Elin Häggberg, Teknifik, journalist, föreläsare, medievetare, tekniknörd och digital designer. Hon driver bloggen Teknifik på heltid sen 2007 där hon föreläser, poddar, medverkar i medier och gör influencersamarbeten. Elin håller i blocket Go Viral.

– Vi är så glada att det finns så många inspirerande personer som väljer att medverka i vårt inkubatorprogram med sin expertis. Deras erfarenheter är så värdefulla för våra deltagare som många gånger har sin affärsidé men som också behöver mer kunskap och tips för att fortsätta utveckla sitt företag, säger Andreas Eklund.

Lista över höstens deltagare i Go Business inkubatorprogram:

Arvidsjaur 

Sofia Lindqvist, Design & Interiör i Arvidsjaur – inredare

Boden

Victoria Eklund Wiklund, Polestar Treasures – webshop med vintagesmycken

Kalix

Ulrika Johansson Kauppi, Johansson Kauppi konsult – organisationskonsult

Luleå

Tina Persson, Friskoteket – mental hälsoinspiratör

Olle Ekberg, Swedish App Mafia – apputveckling
Linda Vesterberg, LiVe Terapi – samtalsterapi

Pajala

Anastasia & Anders Waara, The Original Swedish Sima – dryckestillverkning

Piteå

Maria Olofsson, HR Consulting i Norr – HR-konsult

Tommy Lindström, Shiver Labs – tillämpad AI & maskininlärning

Therese Öström, Livskraft by Therese – Lymfhälsa – kurser, föreläsningar och behandlingar
Helena Mettävainio, Helena and the sea – fotograf med webshop

Skellefteå

Elin Andersson, Blindspot Development – föreläsare och coach

Åsa Forssell, Åsa Forssell coaching & Yoga

Sorsele

Pontus Englund, PE Smide och Trä – hantverk

Storuman

Maria Grubbström, Axel Sweden Marias smedja – jakt- och friluftsartiklar

 

Fakta Go Business

Go Business är inkubatorn för kreativa och nytänkande entreprenörer i norra Sverige. Vi hjälper dig att förverkliga din företagsdröm. Hos oss får du inspiration, kunskap, individuell coaching och blir en del av ett stort community av företagare som stöttar och peppar varandra

För mer information kontakta:

Andreas Eklund

Verksamhetschef Go Business

Andreas.eklund@piteasciencepark.se

070- 521 51 31

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2024-03-22

Cleantech Meetup 7 maj 2024

Välkommen till en eftermiddag där vi lyssnar till intressanta diskussioner kring temat: Hållbara affärer för tillväxt i norra Sverige – små och stora företag tillsammans.

2024-05-03

Goda insikter nr 7

Regeringen har nyligen presenterat en strategi för den nya basindustrin – kreativa och kulturella branscher. Det är helt rätt i tiden med satsningar på kultur som en del av samhällsutvecklingen. Nyhetsbrev nr 7 är ute.

2024-04-17

Vi söker en grafisk formgivare/digital producent

Vill du bidra till att göra Piteå och norra Sverige starkare och intressantare? Är du duktig på grafisk design och kommunikation? Nu söker vi dig som vill förstärka vårt team som grafisk formgivare och digital producent.

Visa allt aktuellt