Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

02 oktober 2013, Nyheter

"A Laugh to Cry" – Operapremiär Lissabon-Warszawa-Piteå

Att våga blanda olika uttryckssätt, kompetenser och tekniker är något av ett signum för Acusticum. Beskrivningen passar också väl in på ”A Laugh to Cry” – Piteå Kammaroperas alldeles färska operaföreställlning, som efter besök i Lissabon och Warszawa (musikfestivalen Warsaw Autumn) nu landar på hemmaplan i Norrbotten.

Norrbotten NEO står för musiken i operan, som är skriven av portugisiske tonsättaren Miguel Azguime. Dirigent Petter Sundkvist som deltar säger så här:

”Föreställningen är så långt ifrån en traditionell opera som man kan komma. Förutom i den bemärkelsen att både ny och dåtida opera ska tilltala alla sinnen. Och det gör A Laugh to Cry som är ett allkonstverk där man använder uttrycksmedel som projiceringar och där sångare och talare samverkar med tekniken så det uppstår nya upplevelser. Inte en historia från start till mål men däremot traditionell musik, performance och poesi. Det är gripande, humoristiskt och en mycket stark upplevelse som lever kvar långt efter man lämnat lokalen.”

Premiären äger rum på Studio Acusticum torsdagen den 10 okt.

Mer information om föreställningen och biljettbokning hittar Du på studioacusticum.se.