Acusticum blir upplevelse i Kiruna

Förra våren – april 2003 – utnämndes Acusticum till bästa EU-projekt i norr. Nu den 4-5 mars 2004 deltar man tillsammans med 28 andra projekt i den stora EU-mässan i Kiruna.

Temat är ”kläckta idéer, framåtanda och europeisk gemenskap i Norra Sverige” och i Kiruna som är en av fyra orter där EU-mässa ska genomföras, är huvudinriktningen Upplevelseindustrin.

Mer än monter
Förutom en monter med presentation av allt som Acusticum har att erbjuda studenter, forskare och företagare, medverkar Hans Gelter – programansvarig för magisterutbildningen i upplevelseproduktion vid Akademiskt Mediecentrum, Musikhögskolan i Piteå. Han kommer att föreläsa om hur upplevelseindustrin kan medverka till tillväxt och utveckling i regionen.

Späckat program
Programmet i sin helhet innehåller två intensiva dagar med förutom monterpresentationerna föreläsningar om allt från turismkluster och strategier för besöksnäringen till tidigare TV-stjärnan Alice Bahs föreläsning om jämställdhet och personliga mål. Dessutom blir det naturligtvis en hel del kultur och underhållning – som ett besök i Jukkasjärvi och Ice Globe Theater.