Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Acusticum fortsatt bas för Upplevelseindustrin

Piteå och Acusticum får fortsatt uppdrag att vara mötesplats för upplevelseindustrin. Det är KK-stiftelsen (Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling) som vill satsa ytterligare två år på projektet.

– Det känns naturligtvis väldigt roligt. Men det är också strategiskt viktigt att nu gå vidare med utvecklingsarbetet. Det säger projektsamordnare Christina Rådelius och menar att närheten till den nya och unika akademiska utbildningen för upplevelseproduktion är central för det fortsatta utvecklingsarbetet.

– Mötesplatsen i Piteå är tänkt som ett fönster mot upplevelseindustrin. En central del är mötet mellan forskning, utbildning, företagande och offentlig verksamhet. Det långsiktiga syftet är med andra ord kompetens- och företagsutveckling. En fortsatt satsning ärnaturligtvis ett viktigt steg, säger Christina och ser också det fortsatta nätverksbygget som en utvecklingsmöjlighet.

Mötesplats Upplevelseindustrin i Piteå (MUIP) är den nordligaste av de fem mötesplatser som KK-stiftelsen utsett för att utveckla upplevelseindustrin. I Piteå är fokusområdet turism kompletterat med media och musik.