Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Acusticum sjuder av liv

Vi har skrivit om det tidigare och det tåls att nämnas igen. Det fortsätter att sjuda av liv på Acusticum. Företag växer och fler personer än någonsin rör sig inom området. Sånt gör oss glada och är en positiv nyhet väl värd att spridas.

– Det är många företag som vill till Acusticum, men det finns inga lediga lokaler. Därför håller vi på att titta på hur vi kan bygga ut och svara upp mot efterfrågan, säger Nina Sjömark, marknadschef på PNF.

Även runt om själva företagsbyn rör det på sig – rejält. Konserthuset, Studio Acusticum, har ett digert vinter- och vårprogram. Musikhögskolan har satt nytt rekord. När vårterminen drog igång i höstas hade Piteå som förstahandsval ökat med hela 43 procent, en imponerande siffra.

– Vi ser en tydligt uppåtgående tendens. Mycket beroende på att vi har ett unikt koncept som inte finns någon annanstans än här. Vi kan erbjuda en unik utbildning där skola, näringsliv och forskning samverkar och ger ett mervärde. Äntligen har vi nått ut med det budskapet till de sökande studenterna, säger Marita Henningsdotter-Lovnér, utbildningsledare vid LTU.

Fler glädjande nyheter från Acusticum

– Personalstrategerna är ett nytt företag som nyligen flyttade in

– Även Atea växer och har anställt Peter Nordlund som ny platschef

– In The Cold har flyttat in i större lokaler samt nyanställt personal

– Danspoolen expanderar

– Captain Norway har vuxit ur inkubatorn och flyttar in i Annex1