Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Acusticum väcker intresse i Paris

Frank Belfrage, ambassadör i Paris, besökte Piteå förra veckan och blev imponerad. – Jag tror inte att man i Frankrike kommit så långt att man blandar musik och mediautbildningar, konstaterade han efter besöket på Acusticum.

Skogsindustrin i allmänhet och svartlutsförgasningen i synnerhet var det som också imponerade på Frank Belfrage. Besöket ingick i en Frankrikedag där också Exportrådet och Rese- och turistrådet från Paris medverkade.Robert Bergman, IS Pite, värd för dagen, besökte tillsammans med Frank Belfrage, landshövdingen P-O Eriksson och näringslivschef Erik Persson bland annat Acusticum. Stefan Lundmark och Nina Sjömark informerade både om utbildningarna och företagen på Acusticum.

Frank Belfrage blev mycket intresserad och imponerad av det som sker på området med Musikhögskolans utbildningar och ambitionen att utveckla företag kring dessa.
– Något sådant finns inte i Frankrike, tror jag, förklarade Belfrage. Som också visade intresse för att Acusticum kunde medverka vid Sverigedagarna i Paris i december som kommer att ha Norrbotten som tema.