Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Acusticumföretag bakom årets tillväxtkonferens

Den 18-20 augusti samlas stora delar av Sverige och svenskt näringsliv i Piteå för att diskutera och planera för tillväxten och näringslivets framtid. Då är det Robert Bergman IS Pite Acusticum, som svarar för musikaliska och kulturella kringaktiviteter.

Bakgrunden till konferensen är debatten kring behovet av en förändrad näringspolitik. Hur kan vi som en del av en förändrad värld vara konkurrenskraftiga i framtiden är huvudfrågan för konferensen som väntas samla över 700 regionala och nationella aktörer.

– Så här långt har jag klart att Pajala kulturförening framför sin Vittulaföreställning och att både Musikhögskolan och en ensemble från Framnäs står för några musikaliska inslag. Det här är ett riktigt hedersuppdrag och framför allt en möjlighet för hela regionen att lyfta fram och visa upp en del av vårt breda kulturliv, understryker programansvarig Robert Bergman.

Konferensen anordnas av Invest in Sweden Agency (ISA), Institutionen för tillväxtpolitiska studier (ITPS), Nutek samt Vinnova och kommer förutom seminarier, ett tillväxtparlament att resultera i ett 10-punktsprogram för ökad tillväxt och stärkt konkurrenskraft i hela Sverige.