Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Acusticumföretag bakom spakarna när Saturday Night Fever sätts upp på Oscarsteatern

Prestigejobben duggar tätt runt företaget Live Sound som har sina lokaler på Acusticum i Piteå. Det senaste honnörsuppdraget gäller den nya uppsättningen av succé musikalen Saturday Night Fever.

Live Sound levererar all ljudteknik och kommer att finnas med under hela produktionstiden. Det innebär att tekniker från Acusticum företaget kommer att finnas på plats vid alla föreställningar i första hand fram till årsskiftet.

Efter årsskiftet fortsätter föreställningarna på Nörrebroteatern i Köpenhamn och naturligtvis finns Live Sound med även där. Företagets ägare och VD, Stefan Forsell, var själv ansvarig på plats vid premiären.
– Alla repetitioner har fungerat perfekt och vi har laddat upp med det bästa som går att erbjuda är det gäller teknik och prestanda. Vi kan bara konstatera att om förberedelserna varit på topp så blev premiären ännu bättre. Allt satt som gjutet, säger Stefan Forsell, i en mobiltelefon på väg upp upp till Piteå.

Som en liten kuriös parallell kan vi berätta att förutom föreställningen på Oscars så levererar Piteå företaget teknik till Wallmans shower på Silja Line båtarna som utgår från Stockholm. Dessutom levererar man teknik till två landbaserade och turnerande Wallmans ensembler. Live Sound sitter bra till i mitten av show Sverige just nu. PS. Saturday Night Fever hade sålt nästan 40 000 biljetter i förköp dagarna innan premiären.