Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Acusticumföretag effektiviserar Luleå universitet

IT företaget Martinsson, med inriktning mot server – systemintegration och med kontor på bl a Acusticum, har anlitats som strategisk konsult för att hjälpa Luleå tekniska universitet med en omfattande effektivisering av IT-verksamheten.

Projektet ska leda till sänkta kostnader med 12 miljoner kronor redan under 2005 och har som slutmål att nå en besparing på 20 miljoner kronor 2007. Luleå tekniska universitet, med 12 000 studenter och 1 500 anställda har tidigare tagit fram en ny IT-strategi som kopplats till en handlingsplan. Nu är man i full färd med att genomföra planen och det är ett grannlaga arbete som innefattar precis allt som rör IT.

Martinsson har tidigare levererat IT-infrastruktur och mjukvara till universitetet. Nu får man även förtroendet att bidra med sin kompetens när det gäller IT-strategi – ett område som företaget har lång erfarenhet av. – Det är ett hedersuppdrag att få vara med om en så stor nydaning och spännande att se hur strategi nu omvandlas i praktiska åtgärder, säger systemkonsulten Johnny Bröms, som kommer att arbeta heltid enbart med universitetet.

– Martinsson har lång erfarenhet av effektiviseringsåtgärder och spelar med sin tekniska kompetens och sitt IT-strategiska kunnande en viktig roll för det komplexa projektet, säger Ola Öhlund, IT chef, Luleå tekniska universitet.