Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Acusticums ordförande uppmärksammad!

När årets akademiska högtid, doktorspromoveringarna gick av stapeln lördagen 20 november på Luleå Tekniska Universitet då uppmärksammades Musikhögskolan och Acusticum på mer än ett sätt.

Under högtidligheterna uppmärksammades Gusten Granström, mångårig styrelseledamot och för närvarande ordförande i Acusticums styrelse med universitetets förtjänstmedalj. Den fina utmärkelsen mottog han för sitt engagerade och uthålliga arbetet med att utveckla Musikhögskolan och Acusticum i Piteå.

– Jag är naturligtvis både glad och stolt. Men även om det är en personlig utmärkelse så ser jag det mest av allt som en bekräftelse på betydelsen av samarbete. I ett län som vårat finns det nämligen bara ett sätt att bli större och kunna hävda sig i konkurrensen och det är just samarbete. Det säger en stolt styrelseordförande för Acusticum, Gusten Granström.

I motiveringen heter det bl a. ”Gusten Granström har på ett vidsynt sätt arbetat för att stärka samverkan mellan kommun, universitet och näringsliv” . Utöver detta mottog också Cecilia Ferm, forskare vid Musikhögskolan, Piteå sin doktorshatt. Cecilia Ferm som sedan 2000 forskat vid Musikhögskolan i Piteå fick doktorsutnämningen för sin avhandling kring samspelet mellan lärare och elev i musikundervisningen. Läs mer om promoveringarna och den akademiska högtiden 20 novemeber 2004.