Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

20 november 2013, Nyheter

Användarinteraktion i designprocessen

Bild på människor som samarbetar i grupp.

I november genomförde Interactive Institute en utbildningsdag med studenter från Mediadesign årskurs 2 på Luleå tekniska universitet. Detta var andra året för detta samarbete som resulterade i ett givande och roligt möte.

Inför utbildningsdagen så träffade vi Anna Sirkka som berättade lite mer för oss om upplägget.

Hej Anna, vad gör ni nu på Interactive Institute?

Vi är ett forskningsinstitut som vill förbättra användarens upplevelse med genomtänkt ljud- och interaktionsdesign.

Vad kommer dagen med mediestudenterna att handla om?

Jag håller i en föreläsning och workshop där ämnet för dagen är användarinteraktion i designprocessen. Studenterna får lära sig en workshop-metod genom att själva få uppleva den i form av att vara deltagare. Genom att själv delta så får man en större förståelse och kunskap än om man endast passivt lyssnar. Om jag själv var student så skulle jag också uppskatta att universitetet ibland anlitar externa föreläsare. En ny röst kommer in i klassrummet och min förhoppning är att de tycker att det är givande att få en inblick i vårt arbete och våra projekt.

Hur inspireras du/ni av studenterna?

Personligen tycker jag att det är både kul och utvecklande att undervisa. Studenter har ofta ett öppet sinne och de kan bidra med nya infallsvinklar på frågeställningar som vi brottas med.

Vi tackar Anna för pratstunden, och av bilderna att döma så blev det också ett lyckat möte mellan LTU-studenter och Interactive Institute.

Kul!