Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

15 maj 2017, Nyheter

Arctic Business Incubator öppnar kontor på Piteå Science Park

Bild på Göran Carlson, affärsrådgivare på Arctic Business Incubator.

Efter Luleå och Skellefteå öppnar nu ABI sitt tredje kontor – i Piteå. Samtidigt anställs Göran Carlson som ny affärsrådgivare med ansvar för verksamheten på det nya kontoret.

Arctic Business Incubator, rankas som en av Sveriges tio bästa inkubatorer. Under 2016 hjälpte ABI hela 65 bolag både med att utvecklas och dra in totalt 40 miljoner kronor i finansiering.  Nu tar ABI nästa steg genom att öppna ytterligare ett kontor, den här gången i Piteå Science Park.

-Vi är glada att ABI nu etablerar sig i Piteå Science Park. Det blir ett bra komplement till vår nuvarande inkubator Go Business som arbetar med företag inom tjänstesektorn. Tillsammans kommer vi nu kunna hjälpa fler bolag i regionen att växa, säger Helena Karlberg, VD på Piteå Science Park.

Kontoret bemannas av nyrekryterade affärsrådgivaren Göran Carlson.

– Jag brinner för att göra affärer. Det ska bli spännande att använda den kunskapen få fart på startup-bolagen i Piteå, men också att hjälpa bolagen på ABI att utvecklas och hitta nya marknader, säger han själv.

Göran har erfarenhet både från egna bolag och som rådgivare för andra organisationer. Han driver sedan tidigare riskkapitalbolaget Carlson Invest AB, som gjort investeringar i Sverige, Hongkong och Tjeckien.

Etableringen har fått finansiellt stöd från Sparbanken Nord och Piteå kommun, som har sett behoven av att ytterligare utveckla näringslivet i Piteå.

– Det finns mycket entreprenörsanda i Piteå och vi ser fram emot att fler nu kan dra nytta den kunskap och kompetens som finns på ABI, säger Kjell-Åke Nilsson, som är ansvarig för Sparbanken Nords satsning Framtidsbanken.

ABI har funnits i över 10 år. Ett av de strategiska målen är att verka från Luleå tekniska universitetets campus-orter. I och med detta bedriver ABI nu projekt eller verksamheter på alla dessa orter – från Kiruna i norr till Skellefteå i söder.