Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Årets designkontor på Acusticum

För tredje året i rad slår Centek i Luleå upp portarna till det uppskattade sommardesignkontoret. Det är Stiftelsen svensk Industridesign som 1997 startade designprojekt för att närma näringsliv och universitet/högskolor.

I år är det Piteå och Akademiskt mediacentrum vid Musikhögskolan som är värd för verksamheten. Sammanlagt är det 6 studenter inom grafisk formgivning, arkitektur, miljö- och industridesign som har i uppdrag att formge och utveckla verksamhet och marknadsföring vid fyra olika företag i Piteå.

Ett av de i Piteå nu aktuella utvecklingsuppdragen kommer från Kårhuset. Men här finns också företag som Svalson AB, Grafix Skylt och Display, Nordisk MiljöEnergi. Dessutom medverkar företag från Luleå och Kalix.

– Huvudsyftet är att studenterna utifrån sina olika kompetenser tillsammans ska utveckla och stärka någon del i uppdragsföretagens verksamhet, produkt eller profil så att de blir mer konkurrenskraftiga. Självklart är sådana här praktiska och konkreta uppdrag i samverkan med andra också oerhört viktiga erfarenheter för studenterna, menar projektledare Lena Allheim från Centek.