window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-W5TJVQYJBR'); !function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '490127139232871'); fbq('track', 'PageView');

Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Årets designkontor på Acusticum

För tredje året i rad slår Centek i Luleå upp portarna till det uppskattade sommardesignkontoret. Det är Stiftelsen svensk Industridesign som 1997 startade designprojekt för att närma näringsliv och universitet/högskolor.

I år är det Piteå och Akademiskt mediacentrum vid Musikhögskolan som är värd för verksamheten. Sammanlagt är det 6 studenter inom grafisk formgivning, arkitektur, miljö- och industridesign som har i uppdrag att formge och utveckla verksamhet och marknadsföring vid fyra olika företag i Piteå.

Ett av de i Piteå nu aktuella utvecklingsuppdragen kommer från Kårhuset. Men här finns också företag som Svalson AB, Grafix Skylt och Display, Nordisk MiljöEnergi. Dessutom medverkar företag från Luleå och Kalix.

– Huvudsyftet är att studenterna utifrån sina olika kompetenser tillsammans ska utveckla och stärka någon del i uppdragsföretagens verksamhet, produkt eller profil så att de blir mer konkurrenskraftiga. Självklart är sådana här praktiska och konkreta uppdrag i samverkan med andra också oerhört viktiga erfarenheter för studenterna, menar projektledare Lena Allheim från Centek.