Årets Per-Ludvigstipendiat

Varje år delas Per-Ludvigstipendiet ut till en student vid Luleå Tekniska Universitet. Ramen för stipendiet är att det ska gå till en idé och/eller en aktivitet som rör entreprenörskap. Årets stipendium tilldelades mediestudenten Lisa-Marie Kristensen för hennes arbete med en kommande dokumentärfilm åt Sveriges Television.

Stipendiet är instiftat av Per-Ludvig Normark efter hans vinst vid försäljningen av NordNav Technologies AB. Vid tre olika tillfällen har det tilldelats LTU-studenter, varav den här var den sista. Stipendiet är tänkt att ge en knuff i rätt riktning.

Juryn, som består av KPMG, SEB, Per- Ludvig själv, Connect Norr, LTU-Innovation och Längmanska fonden, delade ut priset under Idédagen den 19 maj. Årets stipendiat blev alltså den norska mediestudenten Lisa- Marie Kristensen. En glad och förvånad vinnare.

– Att få ett stipendium känns otroligt kul. Det känns som att folk har tron på en och gillar mina idéer och mitt jobb. Sen är det lite konstigt då alla som var nominerade är duktiga företagare. För mig som nyföretagare är det mycket pengar och jag vågade aldrig tro att jag skulle få det. Nu i efterhand, när jag verkligen har förstått att det är min pengar och jag kan göra någonting för att utveckla företaget, blir jag jätteglad, säger Lisa-Marie och fortsätter.

– Jag tror jag vann för att juryn kanske gillade min idé. Men också för att jag är igång med produktionen av en stor dokumentärserie för SVT. Dom kanske kände att jag har gjort något stort och kan behöva pengar för att fortsätta på den vägen.

Stipendiepengarna på 25 000 kronor är redan investerade. Klokt dessutom.

– Jag har köpt en fantastisk kamera och kan därmed filma klart min andra dokumentär.

Fakta om Lisa-Marie och hennes företag

Lisa- Marie Kristensen driver Sunshine Productions. Ett företag som idag producerar dokumentärer och med tiden siktar på att göra tv-serier samt långfilmer. Utgångspunkten i företagets produktioner är den samiska berättartraditionen och deras värderingar. Sunshine Produktioner riktar sig till mediabolag i Sverige och Norge.

Mer att läsa om Lisa- Maries produktioner

Tidigare artiklar runt stipendiet