Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Årets pristagare!

Onsdagen den 11 maj anordnades den första upplagan av AMC-galan.

Detta var mediautbildningarna i Piteås egna gala där produktioner prisades i tio kategorier.

Vinnare AMC-galan 2005.

Årets bild Bildserie av Linda Snell mediedesign år 3. För ett fint tekniskt arbete med bra ljussättning och komposition. Fotografen har plockat fram det bästa hos modellerna. Hon har blandat färg och form på ett spännande sätt med ett väl samman hållet tema för hela bildserien.

Årets Feature ”Bilintresse”, ett TV-reportage av Henrik Yngström, medieproduktion år 2. Mycket charmiga närbilder i avgassystem, motorrum och pojkhjärnor!

Årets Blooper ”Steve TV” Ljudingenjör år 2. Det är få förunnat. Striden om de sexton platserna är hårda. Bara de bästa kommer in. Ändå verka några lyckats smita förbi skolans tuffa uttagningar. Onsdagen den 11:e januari kl 19:00 avslöjades bluffen. Ljudingenjörerna kan inget om ljud.  Årets Blooper tilldelas Ljud 2:an för sin så gott som ljudlösa TV-show, Steve TV.

Årets Form ”Ombordsmagasin Aviation” av Evelina Nilsson, mediedesign år 1. Evelina har det där lilla extra då hon formger. Med driven hand och säkert öga illustrerar, fotograferar och typograferar hon. Det är noggrant, färg- och formsäkert. Hennes formgivning ligger i tiden och tiden ligger för henne.

Årets Event/Upplevelseproduktion Icehotel, Jennie Lindström, upplevelseproduktion år 3. För bra storytelling, kreativt utförande och stort produktsammanhang, en riktigt bra upplevelse.

Årets Projekt Face Front Radiosändningar, radioproduktion år 1 samt ljudingengörer. För att ha engagerat ett stort antal studenter och gett oss en innehållsrik produktion samt visat att man med god planering och gott samarbete kan leverera ett mycket gott resultat.

Årets Nytänk Sportpalten snack, AMC Sportredaktion. För at inom broadcast-sammanhang på ett nydanande sätt utnyttjat mediet och utvecklat det traditionella tänkandet. Vinnaren har med experimentlust tagit programformatet till en nu nivå och visat att det riktar sig till fler än fantasterna.

Året Nyhets/aktualitetsreportage eller program ”Kostar det så smakar det, eller?” av Victoria Berglund och Mia Berggren, journalist år 2. Artikel om dyra konsulter som inte håller vad de lovar.

Årets Musikproduktion inom media Musikinspelning ”Speak on tom me” av John Andersson, ljudingenjör år 2. En vackert välarrangerad låt med en mix av akustiska och elektriska instrument. Allt sammansmällt till en professionell och häftig upplevelse.

Årets Eldsjäl Daniel Rosdahl, medieproduktion år 2. För brinnande och pålitligt engagemang och hjälpsamhet. Är involverad i många produktioner, med sköter alla lika proffsigt och med gott resultat.

PS Tisdag 17 maj hålls årets riksfinal av SMASK (Sveriges Musik Akademikers Sång Kåntest) i Arvika arrangerad av Ingesunds Musikskola. Musikhögskolan i Piteå finns representerade på plats av över 20 studenter som sjunger, dansar, sitter i jury, sänder radio och producerar TV. För första gången någonsin direktsänds Riks-SMASK på radio så att vem som helst kan lyssna via http://pitefm.se

För mer information, Ola Brännholm, Producent Musikhögskolan i Piteå tel 0911-727 59e-post ola.brannholm@ltu.se