Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

02 november 2012, Nyheter

"Artificial body voices" visas i SVT

Bild på konsverk från Artificial body voices.

Sedan 2003 har SVT hyllat danskonsten med en helkväll på bästa sändningstid. På lördag firar man tioårsjubileum med en fullspäckad afton med idel tv-premiärer.

I programmet ingår  TV-produktion av ”Artificial Body Voices” (lördag 21.50) som är ett crossover-verk som spelades in på Studio Acusticum i november 2011, med nyskriven musik och sång av Carl Unander-Scharin och koreografi av Åsa Unander-Scharin.

I Artificial Body Voices stiger publiken in i en mytopoetisk värld för att möta fantasieggande hybridvarelser, en dansande robotsvan, pulserande musik, underskön sång, en interaktiv röstharpa och fjorton dansare omslutna av videoanimationer som slingrande rör sig över väggar, tak och golv.

Artificial Body Voices är en föreställning som samproducerats av Luleå tekniska universitet, Scen och Sinnesproduktion och Dans i Nord/Danspoolen.

Inspelningen av föreställningen gjordes i Blackbox av produktionsbolaget Frekvens (som på lördag även kan glädjas åt SVT-visningen av Min mormor Gladys från Judiska Teatern i Stockholm).

Läs mer om…