Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Åtta idéer att inspireras av

Nyligen arrangerade projektet ICT-Upplevelse en inspirationslunch för inbjudna gäster och projektdeltagare. Under rubriken ”Åtta idéer att inspireras av” berättade Ola Lidström om mängder av spännande saker som hänt sedan projektet startade för snart två år sedan.

Syftet med projektet ICT-Upplevelse har varit att stötta företagsnära konceptutveckling och därigenom stimulera till nytänkande och samarbeten mellan teknik- och mjukvaruföretag samt aktörer inom upplevelse- och informationsområdet. Och mycket har hänt, det har bland annat sänts live-TV från Piteå Summer Games, appar till iPhone har byggts och nya koncept för ljudbaserade informationstjänster har tagits fram, med gott resultat. I slutet av juni avslutas projektet.

– Det känns bra att kunna säga att satsningen på att blanda upplevelser, information och teknik var rätt, och att den inriktningen kommer fortsätta vara aktuell under lång tid framöver, säger Ola Lidström.

Gusten Granström var med om att forma Acusticumtanken i början av 2000-talet. Efter dragningen var den tidigare Kommunchefen mer än nöjd.

– Det här var lysande. För mig som var med från från starten känns det riktigt roligt att höra att att det tänk vi hade då, på allvar börjat ta konkret form. Ett fantastiskt jobb har gjorts inom projektet, jag har suttit och njutit.

Även Katarina Delsing, Studio Director vid Interactive Institute, var nöjd.

– Jag är imponerad av den samlade kompetensen och innovationskraften som finns på Acusticum. Dessutom är det kul att se att det finns en stark vilja att dela med sig av den.

Inom kort kommer du att kunna läsa allt om de åtta idéerna. Håll koll här på hemsidan…