Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

01 september 2020, Nyheter

Biljätte tecknar avtal med kompositföretag

Den tyska biljätten Audi tecknar ett nytt avtal med Composite Service Europe AB. Det är ett avtal som sträcker sig över tre år med möjlighet att förlänga ytterligare två år. Under denna tid ska Composite Service leverera superstrukturer i kolfiber till Audis bilproduktion.- Ordersumman är hemlig men det är det största avtalet för CSE någonsin, berättar Göran Svahn, VD på Composite Service.  För CSEs del är det ytterligare ett bevis på att vi har byggt upp en unik kompetens inom superstrukturer och geogrippers för fordonsindustrin, fortsätter han.

Tack vare sin patenterade designmetod och gedigna kunskap kring kompositmaterial kan Composite Service Europe erbjuda en lättviktsfixtur som bland annat Audi använder i sin industriella tillverkning.

– Vi kan erbjuda en robust produktionsutrustning som är upp till fyra gånger lättare än konventionell utrustning. Istället för att väga 1000 kg väger fixturen istället 250 kg, berättar Göran. Det innebär både förbättrad kvalitet och produktivitet.

Composite Service Europe har sitt säte i Öjebyn och är en del av klusterinitiativet SWE-CIC som drivs av Piteå Science Park. Här har man under flera år arbetat med att utveckla och producera kompositprodukter för en rad olika företag, samarbetet med Audi har pågått sedan 2014.