Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

15 februari 2016, Nyheter

Bra på olika sätt – bäst tillsammans

Bild från Young Creative Challenge 2016.

Young Creative Challenge 2016 är avgjord, en kul lösning landade ”bäst tillsammans”.

Behovställaren Johan Johansson, Sparbanken Nord:

– Vi fick ett roligt och visuellt sätt att koppla ihop e-handel med den lokala butiken. 

Lördag den 13, efter 24 timmars kreativt arbete – och några koppar kaffe få vi förmoda – har vinnare än en gång korats. Det är nio lag vars geniknölar har gnuggats och idéer har visualiserats.

Ronny Olovsson, juryordförande, delägare och PR-strateg, Vinter AB:

– Uppdraget var att skapa en aktivitet för att stärka centrumhandeln genom att aktivera e-handel lokalt. Vi fick se en mängd spännande tankar, några mer hisnande än andra, några väldigt snygga.

Johan Johansson, företagsrådgivare, Sparbanken Nord:

– Vi vill att våra lokala handlare ska kunna finnas kvar och växa. Och för att lyckas kommer det att vara viktigt att vara på både en lokal och en global marknad. Vi tror att många har en outnyttjad resurs i e-handel.

Johansson berömmer också de tävlande:

– Generellt hög nivå i svaren på ett svårt problem. Men vi fick se många spännande idéer och tankar, några kanske för stora för att vara möjliga att genomföra, men den kreativa nivån lovar gott.

Efter en presentation och därefter rigorös jurydebatt utsågs det förslag som tog hem segern.

Vinnare Young Creative Challenge 2016: Rebecka Nydahl, Anton Jeppsson, Adam Andersson och Oscar Ivarsson för kampanjen ”Bra på olika sätt – bäst tillsammans” som lyfter fram att varje fysisk butik har en perfekt kompis i e-butiken.

Juryns motivering:

”Teamet har följt briefen, strukturerat mött frågeställningarna steg för steg och skapat en lösning som är visuell. Som har en tydlig catchfrase. Och de har även fångat upp redan befintliga aktiviteter.

Alla de sakerna är bra på olika sätt – men bäst tillsammans.”

Olovsson igen:

– Enkelt och direkt tilltal, lekfullt bildsatt och snyggt utfört i en inbjudan. Och på alla vis genomförbart och realistiskt. Extra pluss för att man också krokade i en redan befinlig förmpånsklubb som kan uppgraderas.

vinnare 600x450

Lag 5

”Bra på olika sätt – bäst tillsammans”