Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

CMiT – en förebild i medievärlden

I dagarna väntar CMiT – Centrum för Media och IT, Acusticum besök från Högskolan i Halmstad. – Vi har utvecklats till en på flera sätt unik verksamhet och lockar numera besökare från hela Sverige, konstaterar Kristina Hansson, chef och medieutvecklare vid grundskolans pedagogiska och tekniska resurscentra.

– Fast att vi har blivit ett för hela landet unikt centrum är ju egentligen inte så konstigt efter som vi haft verksamhet och drivit på utvecklingen ända sedan 1980-talet, tillägger hon.
– Det mest unika med vår verksamhet och grundskolornas hantering av mediefrågorna i Piteå är att vi slagit fast ett gemensamt styrdokument där vi på allvar kunnat lyfta in den mediapedagogiska verksamheten. Vår verksamhet har helt enkelt brett och generellt ökat förståelsen för sambandet mellan media och lärande, förklarar hon vidare.

Besökarna från Halmstad kommer naturligtvis också att göra ett särskilt studiebesök vid Akademiskt Mediecentrum. Förutom uppmärksamhet och besök från Halmstad väntar lanseringen av ännu en bok från CMiT och Kristina Hansson.

För några år sedan presenterade hon erfarenheterna från uppbyggnadsarbetet av CMiT i Piteå i skriften ”Piteåmodellen – när eldsjälarna gjort sitt”. Nu är det dags för uppföljaren ”Att lära av varandra – rapport från ett mediapedagogiskt utvecklingsarbete”
– Den här gången är det Filminstitutet som står bakom utgivningen, säger hon och lovar redan nu en annorlunda presskonferens i samband med utgivningen.
– Riktigt vad vet jag inte riktigt än . Men vad jag förstår planerar man ett riktigt kulturellt höjdarbesök till Piteå, avslöjar Kristina Hansson, författaren till verket.