window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-W5TJVQYJBR'); !function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '490127139232871'); fbq('track', 'PageView');

Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

CMiT etablerar internationell filmgala i Piteå

Efter flera års skolutbyte med skolor i Österrike, Tyskland och Italien satsar nu högstadieskolan i Hortlax, Piteå på att i samarbete med CMiT anordna en internationell filmgala.

– Utbytesprogrammet har rymt allt från teater till webb-, tidningsprojekt. I år bestämde bestämde högstadieeleverna i Hortlax att de ville jobba med film, berättar Kristina Hansson vid CMiT på Acusticum. Sammanlagt är det sex skolor från de fyra nationerna som deltar och tävlingen börjar i februari 2005 då alla ser varandras bidrag. I maj är det dags för final och gemensam filmgala i Hortlax.

Kristina betonar att elevernas arbete och engagemang i såväl utbyte som filmarbete bygger på lärarnas entusiastiska arbete.
– Det måste finnas eldsjälar för att sådant här ska gå att genomföra säger hon och hoppas att filmgalan i Piteå blir ett årligt arrangemang. Det är vår förhoppning att vi utifrån det här arbetet kan etablera en årlig internationell filmfestival för skolungdomar.