Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

18 december 2023, Nyheter

Collab Composites kick-off with Hitachy Energy och SAAB

Förra veckan genomförde Collab Composite en kick-off i Piteå. Våra industripartners på plats var representanter för Hitachi Energy och Saab Aeronautics. Syftet var bland annat att diskutera upplägget för konceptet Collab Composites

Collab Composites kick-off med Hitachy Energy och SAAB

Förra veckan genomförde Collab Composite en kick-off i Piteå.

Värdar för mötet var RISE Research Institutes of Sweden, Arctic Business och Piteå Science Park. Vid mötet diskuterades det praktiska upplägget kring konceptet Collab Composite samt bemanning av styrgrupp och kompetensgrupp kring fortsatt utveckling av konceptet. Men man pratade också om urval av startups och små och medelstora företag (SMF) och andra som ska få pitcha sina koncept för att bli utvalda att utföra ett så kallat ”proof of concept”-projekt tillsammans med industriföretagen.

Våra industripartners på plats var Hitachi Energy med Francisco Penayo, R&D Manager, Vince Heszler, R&D Engineer, båda från Ludvika och Magnus Svanberg R&D Engineer vid anläggningen i Piteå, samt från Saab Aeronautics Per-Olof Marklund, Head of Technology and Innovation och Martin Helmfrid, Head of Technology Strategy – Airframe and Vehicle Systems som deltog via Teams.

Våra Industripartners fick även en genomgång av det stöd som startups/SMF kan få under ”proof of concept”-projekt och vid fortsatta innovationsresor av; RISE, SWE-CIC, Arctic Business och Piteå Science Park och gjorde en rundtur i den testbädd som finns hos RISE.

Dagen avslutades med studiebesök hos såväl Hitachi Energys anläggning i Piteå som hos Composite Service. Vår uppfattning är att det var väldigt nöjda industripartners som lämnade Piteå och vi ser alla fram emot vår första pitch-day på plats i Piteå 1:a februari.