Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

10 februari 2017, Nyheter

Dans i Nord presenterar vårens dansföreställningar

Dans i Nords vårsäsong inleds i februari med bland annat barndansföreställningar i samarbete med Studio Acusticum, Dansserie med Akram Kahn och dansfilmen Juliet Juliet Juliet.

Chotto Desh om ett barns uppväxt i två kulturer

Dans- och teaterföreställningen ”Chotto Desh” är en lekfull familjeföreställningo om identitet och pojkes barndom. Med sagolika animationer och specialkomponerad musik förflyttar vi oss mellan Bangladesh trafikerade gator och en förtrollad skog. Föreställningen kretsar kring ett barns upplevelse av att ha två kultruella identiteter, med ursprung u rtvå olika länder, STorbritannien och Bangladesh. ”Chotto desh” betyder litet hemland. Akram Kahn är en av vår tids mest ifrade och kända koreografer som har turnerat över hela världen med sin unika och samtida stil. I samarbete med Dansnät Sverige.

14 februari kl 19.00 på Kulturens Hus, Luleå
16 februari kl 19.00 på Christinasalen, Piteå

UNGA DANS I NORD presenterar BURKEN av Anna Vnuk!

– Vem kunde ana att en liten burk skulle sätta hela deras vänskap på spel? Burken handlar om två goda vänner, allt är frid och fröjd och fågelkvitter tills den en dag hittar en burk. Vännerna dansar sig igenom känslor av missunnsamhet, girighet och självgodhet men också generositet, ödmjukhet och gemenskap. Burken hade premiär på Zebradans under våren 2015 och har koreograferats av Anna Vnuk.

11 februari kl 14.00, Studio Acusticum, Piteå

Norrbottenspremiär av dansfilmen JULIET JULIET JULIET

En danskortfilm med danslegenden ANA LAGUNA och teaterlegenden STINA EKBLAD i huvudrollerna. I koreografen och dansaren Giovanni Bucchieris regidebut möts danslegenden Ana Laguna och skådespelarlegenden Stina Ekblad i ett känsloladdat drama. Tre olika människor, med helt olika förutsättningar och från olika samhällsklasser, ger sig ut på ett äventyr tillsammans.

Filmen spelades in i Piteå och på Norrbottens järvägsmuseum i Klarsivk/Luleå. I samarbete med Filmpool Nord.

Fredag 17 februari klockan 18.00, Studio Acusticum, Piteå