Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

20 november 2013, Nyheter

Design av levande landsbygd?

Bild på Svensbyn.

Hur ska Norrbotten se ut i framtiden? Är urbaniseringen i samhället enda vägen även för oss, eller finns det andra vägar? Hur designar man en levande landsbygd egentligen? Ett samtal över en kaffekopp ledde till en idé om samarbete mellan mediestudenter och människor i byar med framtids- och utvecklingstankar.

Sagt och gjort. Nu bjuder Mediedesign in bybor till en workshop där det ges utrymme för att berätta, fundera och diskutera kring byarnas utveckling.

-Var står vi idag? Vart vill vi ta byn i framtiden?

Studenterna kommer utifrån materialet från kvällen att plocka upp frön som de arbetar vidare med. Intentionen är att studenternas arbete ska resultera i något som kan hjälpa byn att arbeta vidare i utvecklingen av en hållbar plats att leva på.

”-Vi lovar inte guld och gröna skogar. Däremot kommer vi att arbeta för att något som är viktigt för byarna kommer att stå i centrum under detta projekt. Det kanske inte blir det du tror i ett första skede men vår intention är att det ska kunna resultera i något som bidrar till något positivt, något som gör skillnad.”

Välkommen!

  • Plats: Svensbylidja, Svensbyn
  • Datum & tid: 10 december kl.18:30 (fika och mingel mellan 18:00-18:30)
  • Deltagare: Bybor i Piteå kommun
  • Workshopledare: Mediedesign, Luleå tekniska universitet, Campus Piteå.
  • Antal deltagare: Max 30 personer
  • Anmälan sker till: Elisabeth Lundström, Piteå Byaforum pbfelisabeth@pitea.st (obs! .st ej .se) eller 076-148 92 63 Sista datum för anmälan: 2 december

Läs mer om workshopen här: Inbjudan – Våra levande byar