Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Digital klättervägg från Acusticumföretaget Sonic, Interactive Institute i Piteå vann publikens pris

Vid de svenska IT-forskningsinstitutens gemensamma konferens, i Stockholm den 16: e juni, belönades DigiWall med publikens pris för mest spännande prototyp. DigiWall är en digital klättervägg som byggts vid Sonic, Interactive Institutes studio i Piteå. Tidigare har DigiWall visats upp vid Mötesplatsforum i Piteå tidigare i år.

Varje år visar svensk tillämpad IT-forskning upp det gångna årets forskningsresultat. Årets konferens hade framtidens IT i fokus. Inledningstalare var IT minister Ulrika Messing och bland övriga medverkande fanns regeringens IT-politiska strategigrupp och talare från näringsliv och akademi.

Behövs lekfulla IT-applikationer i framtidens Sverige? Ja, det tyckte åtminstonde en del av besökarna som samlats på Svenska IT-institutens konferens i torsdags. I konferensen utställningsdel kunde besökarna se allt från verktyg som genom musik eller VR hjäper dig att kontrollera stress till prototyper inom sensorteknik. En prototyp som fick mycket uppmärksamhet från besökare i alla åldrar var DigiWall, en klättervägg som interagerar med anvädaren genom ljus och musik.

DigiWall från Sonic vid Acusticum i Piteå var den installation som fick publikens pris för mest spännande prototyp. Såhär löd motiveringen från några av dem som röstade:”Innovativt, engagerande och kul sätt att skapa fysisk aktivitet””Den ultimata kombinationen av underhållning, nytta och de sköna kontrasterna””Musik, teknik och kul i samma produkt. Har en framtid i både offentliga och privata miljöer för både små och stora barn”