Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

DigiWall satsar på export!

Vad har Ski Star i Vemdalen, en galleria på Jakarta, ett Science Center i Los Angeles och Acusticum gemensamt? Jo, alla är de ägare av den interaktiva klätterväggen DigiWall från Piteå.

Forskningsprojektet som blev en världsunik produkt

 

Vi börjar med att göra en lång historia kort. DigiWall är utvecklad på Acusticum i Piteå av forskningsinstitutet Interactive institute, Sonic Studio. Ett av verksamhetens mål är att forskningen ska resultera i nya produkter och tjänster, inte enbart forskningsrapporter. DigiWall är ett resultat av denna målsättning i form av en innovativ klättervägg och ett datorspel i ett och samma paket.

 

Vad är unikt?

 

Huvudtanken med DigiWall är att skapa upplevelser för användaren där man kombinerar den fysiska aktiviteten med glädjen från datorspelet. Detta har man lyckats med genom att helt enkelt plocka bort datorskärmen och istället satt fokus på att låta användaren bruka flera sinnen och hela kroppen.

 

– Genom att kombinera två kända och roliga aktiviteter, klättring och datorspelande, har vi skapat en helt ny produkt som blir dubbel så rolig, säger Katarina Delsing, VD för DigiWall Technology AB.

 

Klätterväggen erbjuder en rad olika spelvarianter och kan tyckas vara en perfekt aktivitet för datorspelande barn och ungdomar. Men faktum är att den passar lika bra för vuxna i svårighetsgrad då graden av fysisk aktivitet kan varieras i de olika spelen.

 

DigiWalls popularitet bara växer

 

Allt sedan den första prototypen visades 2004 har klätterväggen väckt stor uppmärksamhet runt om i världen. Till dags dato har ett flertal klätterväggar sålts både inom Sverige och till utlandet. Nu tar företaget nästa steg och försöker hitta lämpliga återförsäljare runt om i världen. Att sköta försäljning till slutkund internationellt direkt från Piteå är svårt.

 

– I Storbritannien har vi redan en återförsäljare och dessutom för vi långt gångna diskussioner med en återförsäljare i USA, avslöjar Katarina.

 

DigiWall har väckt stor uppmärksamhet på en rad utställningar runt om i Europa och USA. Bland annat stod en klättervägg på Svenska Ambassaden i Washington under tre månaders tid och lockade många besökare till att provspela. Nästa anhalt är den stora IAAPA-mässan i Orlando där ännu en DigiWall ska ställas ut och förhoppningsvis bidra till än större popularitet.

 

Läs mer om DigiWall på www.Digiwall.se