Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

DigiWall® Technology och Interactive Institute på turné

Med start i New York och fortsättning i Bryssel det varit en hektisk början av oktober månad för DigiWall Technology och Interactive Institute.

I början av oktober deltog Interactive Institute i det årligen återkommande WIRED NextFest eventet, som den här gången gick av stapeln i New York. På WIRED NextFest visar man upp framtidens innovationer och Interactive Institute deltog med ett antal innovativa resultat och ett av dem var DigiWall®. Intresset för DigiWall var enormt. Redan första dagen ringlade en lång kö av barn som ville prova på den digitala klätterväggen. Andra dagen fick man ställa upp skyddsstaket för att kunna hantera mängden besökare.

– Det blev nästan kaos, så stort var intresset för DigiWall, berättar Katarina Delsing, som är väldigt nöjd med eventet.

– Vi har fått mycket publicitet och en stor internationell medial framgång, säger Katarina. Bl.a. så har DigiWall synts i TV-program på Science Channel och Discovery Channel i USA samt på ett antal andra TV-kanaler, i tidsskrifter och på bloggar.

Interactive Institute var också en av de utvalda deltagarna att visa upp sina resultat i Bryssel på utställningen ”From the Arctic Edge of Europe” 4-5 oktober. Syftet med utställningen var att marknadsföra regionen norra Norrland. Interactive Institute Sonic Studio var där och visade upp DigiWall och deltog i konferensprogrammet med en presentation av Katarina Delsing.

– Det var roligt att just vi fick delta och att vi blev utvalda bland flera hundra projekt som pågått i norra Norrland, säger Katarina Delsing. Det var också positivt att ett flertal ansvarig i Bryssel ansåg att vår region var ett föredöme för hur man använt EU:s strukturpengar i innovativa projekt.