Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

DN:s chefredaktör invigde framtidssatsning

Med ett enkelt SMS förklarade Dagens Nyheters chefredaktör Jan Wifstrand det nya interaktiva verktyget för komposition och kommunikation Intelligent Street invigd.

Det är Interactive Institutes Studio Sonic Piteå som i samarbete med mobiloperatören Vodafone och University of Westminster i London har utarbetat ett högteknologiskt experiment.

Via mobiltelefon och vanliga SMS-meddelanden kan man både välja och påverka innehållet i musikstycken. Acusticum och universitetet i London är dessutom som en del av Intelligent Street i ständig direktkontakt via webbkameror och projicerade bilder.

– Det här är en möjlighet att sätta både Acusticum och Piteå på världskartan. Det har också starkt symbolvärde för den öppenhet inför innovativa och okonventionella sätt att använda sig av IT och ny teknik, som vi vill vara levande exempel för, underströk Katarina Delsing, studiochef Interactive Institute Sonic i samband med invigningen.

Se även tidigare information på Acusticum.com eller läs mer om Intelligent Street på http://www.tii.se/sonic/intelligentstreet