Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

16 december 2016, Nyheter

En insats för flyktingbarnen

Bild på insamling till flyktingbarn.

Flera hundra svenska barnböcker, ett 30-tal pulkor och massor av skidor, pjäxor och spel. Det blev resultatet av insamlingen till flyktingbarnen på Pite Havsbad som arrangerades under veckan.

– Jätteroligt och vi är jättetacksamma. Nu ska vi sortera upp allt och sedan planera hur vi använder och fördelar det som kommit in, säger Lena Olofsson från Migrationsverket och ansvarig för flyktingboendet på Pite Havsbad.

Flyktingboendet på Pite Havsbad är nu Sveriges näst största flyktinganläggning med 800 boende, varav 300 barn. Behovet av material är stort, främst böcker så att både barn och vuxna kan lära sig läsa. Syftet med insamlingen var främst att göra en insats för flyktingboendet men även att sammanföra företag och studenter på Piteå Science Park genom en gemensam aktivitet.

– Det var väldigt roligt att hjälpa till, både för att göra någon slags insats men även för att få en möjlighet att träffa företagen på Piteå Science Park, säger Mikael Ekelund, ordförande för Piteå Studentsektion vid Luleå tekniska universitet.

Insamlingen var också ett sätt att få piteborna att besöka Piteå Science Park, eftersom många inte vet vad en Science Park är. En Science Park är en mötesplats för människor, tankar, kunskap och kreativitet, förklarar Helena Karlberg, nytillträdd VD för parken.

– Vi ska arbeta för Piteås och regionens utveckling och tillväxt samt se till att skapa mötesplatser på många olika sätt, säger hon.

Insamlingen arrangerades av Piteå Science Park i samarbete med Luleå tekniska universitet, Piteå studentsektion, Piteå kommun, Interactive Institute Swedish ICT, Studio Acusticum, Gotab, Piteå Tidningen och Pite Havsbad.

– Jag hoppas vi kan samverka mer i framtiden, säger Mikael Ekelundfrån Piteå Studentsektion och Lena Olofsson från Migrationsverket hoppas på detsamma.

– Återigen, tack för allt engagemang från studenter, företag och inte minst alla givmilda pitebor, säger Lena.