Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

EU satsar på Studio Acusticum

EU satsar på Studio Acusticum Tidigare beslutade kommunfullmäktige i Piteå om att satsa pengar i Studio Acusticum, Piteås nya konserthus som skall stå klart under 2007. Idag kom nästa glädjebesked när strukturfondsdelegationen för EU programmet Mål 1 beslöt att bevilja 6 miljoner kronor till byggandet av Studio Acusticum i Piteå.

Konserthuset kommer att placeras invid Acusticum och Musikhögskolan i Piteå. Kommunledningen med kommunalrådet Peter Roslund i spetsen jublar över beslutet;
– Mycket glädjande. Nu kan vi på allvar köra igång projekteringen av Studio Acusticum, konsertarenan med akustik i världsklass. I vår vision har vi jobbat för att Acusticum tillsammans med Musikhögskolan skall bli europas ledande mötesplats inom musik, media, ljudteknologi och upplevelser, och nu är vi strax där konstaterar en glad Peter Roslund.

Piteå Näringsfastigheter (Pnf) kommer att bygga och äga Studio Acusticum. PNF kommer också att svara för den löpande driften. Studio Acusticum kommer att bli en viktig resurs för forsknings-, utbildnings, och konsertverksamheten vid Musikhögskolan i Piteå.

För mer information;
www.acusticum.com

Roger Norén, konserthusgruppen, Musikhögskolan i Piteå
roger.noren@ltu.se

Stefan Lundmark, konserthusgruppen, Piteå Kommun
stefan.lundmark@klk.pitea.se

Nina Sjömark, Acusticum
nina.sjomark@acusticum.com

Tony Olovsson, Piteå Näringsfastigheter
tony.olovsson@pnf.se