Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

05 juni 2014, Nyheter

Examensfrukost -en ny tradition?

Bild på examensfrukost på restaurang 2kök.

Idag var det dags för examen för studenterna vid Luleå tekniska universitet i Piteå. Innan själva examenshögtiden så bjöds avgångsstudenterna med familjer på frukost och en härlig start på examensdagen. Besöksräknaren passerade 100 med råge. Härligt!

Färskt bröd, apelsinjuice, frukt och kaffe ackompanjerat av acapellasång la grunden till en ypperlig start på examensdagen.

Avgångsstudenter med familjer dök upp. Ida Nilsson testade diverse pålägg. Idas pappa följde dotterns exempel.

Nybildade Lisas kvartett skapade stämning under examensfrukosten. Från vänster; Andreas Eriksson, Emil Kåren, Carolin Jonsson och Elin Grunditz.

Elin Andersson tog examen i klassisk musik. Till hösten väntar jobb på musikalen Chicago på Stockholms Stadsteater. Pojkvännen Niklas Dahlin som tog examen i fjol ser fram emot flytten.

Alla talanger lämnar inte Piteå. Michaela Stridbeck till vänster har fått anställning på Framnäs folkhögskola. Veronica Dissler till höger kommer jobba i butik i Piteå över sommaren. Ett och annat musikgig lär säkert hinnas med. Båda tog examen i musiklärarprogrammet.

Innan studenterna gick vidare mot avslutningscermonin fick de lämna hälsningar till lärare och kommande studentkullar. De vita träden var designade och tillverkade dagen till ära. (Tack till Creative C&R)

Kan du gissa vad de studerat?

Med det tackar vi alla avgångsstudenter för en fin tid tillsammans. Vi lovar att plocka fram era hälsningar till hösten då de nya studenterna anländer. Vem vet, kanske blir det ett insparkskalas och ytterligare en uppskattad tradition här på Acusticum?

Trevlig sommar!

Examensfrukost var ett initiativ av LTU, LTU Mediedesign, LTU Affärsutveckling, Go Business och Piteå Science Park.

  • Lisa Hellmér – Go Business
  • Lars Hallberg – LTU Piteå
  • Johan Bergström – LTU Affärsutveckling
  • Elin Hollström – LTU Mediedesign
  • Ola Lidström – Piteå Science Park