Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

02 juni 2017, Nyheter

Examensfrukost för glada avgångsstudenter

Bild på examensfrukost.

På fredagsmorgonen var det dags för avgångsstudenterna vid Luleå Tekniska Universitet i Piteå att för sista gången äta frukost som studenter. På eftermiddagen tog de examen, nu är det frihet som väntar. Piteå Science Park bjöd traditionsenligt på Examensfrukost innan avslutningsceremonin.

När kommunalråd Anders Lundqvist, först ut att hålla tal inför de sömndruckna men leende studenterna, frågar om de vet vad Piteås slogan är, gissar någon ”Det är kallt”. Man kan kanske tro det, det har blåst kalla vindar hittills. Men inte i de studenthjärtan som äntligen är färdiga med sina studier. Anders Lundqvist fortsätter: ”Jag hoppas ni förstår hur viktiga ni är för att hålla Piteås musikliv igång. Ni som väljer att stanna kvar i staden är också viktiga i det avseendet, och ni andra är varmt välkomna tillbaka oavsett vad ni väljer att göra i livet”.

Efter det tar Roger Norén, konserthuschef på Acusticum, micken för att säga ett par väl valda år inför framtiden. Inte minst om vikten i kompetensen studenterna numera besitter och storheten i att få förvalta den kunskapen. Det årliga eldsjälsstipendiumet delas sedan ut av P-town, som detta år väljer att uppmärksamma Felix Svensson och Oliver Herdberg för deras passion, nyfikenhet, kunnande, glädje och förmåga att förena piteborna med studenterna.

 

Tahereh Amiri tog en välförtjänt examen i radioproduktion. Här med stöttande sällskap!

En av de som pluggat sin sista dag i Piteå var Bahereh Amiri. Hon har studerat radioproduktion och är peppad inför framtiden.

– Det känns jättebra att ta examen men tiden har gått så väldigt fort, det känns som förra veckan jag flyttade till Piteå. Nu kommer jag flytta härifrån och jobba innan jag läser vidare, säger hon.

Vid ett stort långbord sitter musik- och danslärarna som nu avslutat sin fem år långa utbildning.

Musik- och danslärarna firar att fem långa år är över!

– Äntligen! Jag är så jävla taggad på att komma ut i livet, och få undervisa. Det är ju därför jag varit här i fem år, säger Jenny Strandberg. Klasskamraten Samanta Simicic håller med:

– Det känns faktiskt lite overkligt!

Vi hoppas få se mer av de leenden som log under examensfrukosten, och för att citera kommunalrådet: Ni som väljer att åka är varmt välkomna tillbaka. Vi önskar er stort grattis till examen och ett lika stort lycka till med framtiden. Tack för er tid i Piteå.