Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Festspelen i Studio Acusticum

Studio Acusticum gästades av Festspelen första veckan i juli. Allt från symfoniorkester, stråkkvartett, blåsarsymfoniker, A-capella-grupp och konstmusik till ståuppkomik och lokala coverbandet Storstryk bjöds publiken på i Stora konsertsalen.

Det var en blandad kompott som publiken kunde ta del av under festspelsveckan.
– Vi satsar på ett brett musikaliskt utbud. Alla ska känna att det finns något som passar dem, säger Festspelens VD, Paula Gårsjö.

– Folkmusik och visa, jazz och improvisation, klassiska orkesterkonserter och intima kyrkokonserter, shower och brunnsmusik, allt blandas och ger den unika palett som är Festspelens signum, fortsätter hon.

 

Självklart val

Att Festspelen valt att förlägga en stor del av sina konserter i Studio Acusticum ser hon som ett självklart val.

– Vi är oerhört glada att konserthuset står klart och med den fantastiska akustik som Studio Acusticum erbjuder så var det självklart att vi skulle förlägga merparten av festivalens konserter här. Att huset dessutom kan erbjuda mat och fika i samband med arrangemangen gör ju det hela än bättre, säger Paula Gårsjö.

För den som hungrade efter musikaliska upplevelser i början av juli bjöds det alltså på gott om tillfällen i Studio Acusticum. De som ville lyssna på musik och äta en bit mat, ta ett glas vin eller fika i samband med konserterna hade möjlighet till det genom Restaurang Valdinos försorg.