Piteå Science Park

Piteå Science Park är ett utvecklingsbolag för kulturella och kreativa näringar och cleantech. Vår ambition är att vara en respekterad och uppskattad partner som fungerar som en drivande motor för innovationer och företagande.

Vårt uppdrag är att stötta entreprenörer, företag, studenter och forskare, för att skapa tillväxt i hela regionen. Vi gör det genom att driva klusterinitiativ och utvecklingsprojekt, erbjuda stöd för affärsutveckling och nyföretagande, samt skapa attraktiva mötesplatser. Idén och traditionen bygger på att vi kan göra mer tillsammans än var och en för sig. Vi är övertygande om att det leder till tillväxt och framgång.

Luleå tekniska universitet, med 17 000 studenter och 1500 anställda, är största aktör på området med institutionen för konst, kommunikation och lärande, samt den nationella Musikhögskolan. Totalt finns 600 studenter i Piteå. Här finns även tre forskningsinstitut, SP ETC, Interactive Institute Swedish ICT och Swerea Sicomp. Dessutom finns ett antal unika demonstrations och pilotanläggningar. En plats för idéer och innovationer.

Go Business
Genom inkubatorn Go Business stödjer vi aktivt unga företag och idésprutor. Vi ger dem stöd och verktyg för att etablera sitt företag och växa. Go Business har sina rötter i Piteå och har även verksamhet i Luleå och i Boden.

Konserthuset Studio Acusticum
Sedan maj 2016 ingår konserthuset Studio Acusticum i Piteå Science Park. Studio Acusticum är ett av Norra Europas modernaste konserthus. Oavsett arrangemang kan vi erbjuda fullt anpassningsbara lokaler, den senaste tekniken, bra kringservice och akustik i absolut världsklass.